A történelem leggonoszabb mostohái

A mostohaanyák nemcsak a mesékben fordulnak nevelt gyermekeik ellen, megtörtént ez már a történelem során sokszor – mi most a a legszörnyűbb eseteket mutatjuk meg.

A gyilkos mostoha

Belle Gunnes az 1800-as évek végén érkezett Amerikába, és valahogy meg kellett élnie, ezért újabb és újabb gazdag férfiakat csábított el, és vett férjül. Mikor az egyikből elege lett, eltette láb alól, és jöhetett a második, s ezt a gyakorlatot akkor is folytatta, ha a férfival gyermek érkezett a házba. Belle nemcsak férje gyerekeit ölte meg, nem kegyelmezett azoknak az utódoknak sem, akik saját férjétől az ő méhében fogantak. Az életbiztosításokból szépen gyarapodó gyilkos asszony azért nem úszta meg büntetés nélkül: 1908-ban leégett a háza, vele együtt, a romok takarításakor pedig előbukkantak az elásott gyermek és felnőtt holttestek maradványai.

Belle mostohagyerekeivel

Belle mostohagyerekeivel

25 éves korára már négy gyereket gyilkolt meg

Mary Ann Cotton is hidegvérrel gyilkolta saját és mostohagyerekeit is, az apjukkal együtt. 25 éves korára már négy gyereket gyilkolt meg, s éppen 10 éves mostohagyerekét akarta eltenni láb alól az életbiztosítás miatt, amikor lebukott. Sajnos a kisfiú életét már nem tudták megmenteni, de a boncolás során kiderült, hogy arzénmérgezés végzett vele, s így Mary Annt végül elítélték, és felakasztották.

mary-1

Történelmi példa egy gonosz mostohaapáról

Az áldozat maga II. Rákóczi Ferenc, akinek anyja Thököly Imréhez ment feleségül. A gyámapa kegyetlenül bánt a kis Ferenccel, nem vette sem gyerek- sem emberszámba, leendő katonaként kezelte, és már hatévesen kivitte a csatatérre harcolni, ahol a fiúnak magát kellett ellátnia külön sátrában, dacolva az éhezéssel, a hideggel. A harcokban majdnem meghalt, de Zrínyi Ilona csak akkor kapott észbe, és tiltotta el a férfit a gyerektől, amikor Thököly magával akarta vinni mostohafiát túsznak a törökkel folytatott tárgyalások során. Ferenc bizonyítottan gyűlölte is mostohaapját, ebben emlékirataiban is említést tesz.

A-legendás-kuruc-hadvezér

Forrás: Listverse, Mozaikcsalád