Az élet immunrendszer nélkül – Itt mentik meg a rákbeteg magyar gyerekeket

Koszticsák Szilárd MTI fotós felkavaró képriportot készített a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályán végzett életmentő beavatkozásokról és a lábadozásról.

A Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályán évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást. A csontvelő-átültetést követő két-három hetes sejtmentes időszakban a régi csontvelő már nem, az új még nem működik, így a betegek immunrendszer nélkül élnek. Ezt az időszakot egy steril, elkülönítő boxban töltik.

A Démétér Ház működését és az ott gyógyuló betegek életét mutatja be Koszticsák Szilárd, az MTVA/MTI fotóriportere november 19-én a Szent László Kórházban nyíló, Ilyen a box című kiállítása, melyről a Hirado.hu közölt egy galériát. A tárlattal a Démétér Ház új szárnyának felújítására gyűjtenek.

1

A lábadozó Szabó Levente legózik a Déméter Házban – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

3

Horváth Mirabella édesanyjával a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

11

Horváth Mirabella édesanyjával – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

12

Egy szülő a folyosón – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

5

Lábadozó gyerekek együtt főznek a Démétér Házban – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

8

Egy lábadozó fiú számítógéppel játszik a Déméter Házban – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

7

A lábadozó Borbély Patrik édesanyjával a Déméter Házban – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

9

Mádai András tanul Pallag Erika kórházpedagógus segítségével – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

10

Fábián Johanna édesanyjával a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI/Hirado.hu