Egy órán át halottnak tettette magát a párizsi támadás egyik túlélője – Elmeséli, milyen volt a támadás

A 22 éves Isobel Bowdery oly sokakkal együtt csak egy jó akart bulizni  november 13-án az Eagles of Death Metal koncerten a Bataclan klubban. A lány most elmeséli, hogyan élte meg és élte túl a támadást.

10390025_51d46aa5ece36ba6455713a741b893b1_wm

“Sosem gondolnád, hogy ez veled megtörténhet. Péntek este volt, egy rockkoncert. Mindenki táncolt, mosolygott, jól érezte magát. Amikor bejöttek a fegyveresek, és lőni kezdtek, először naivan azt hittük, ez is a műsor része” – meséli Isobel.

A véres felsője

A véres felsője

“Ez nemcsak egy terrortámadás volt, hanem mészárlás. Tucatnyi embert lőttek le a szemem láttára. A teremben mindenütt vértócsák. Felnőtt férfiak sírtak, akik halott barátnőjük testét tartották a karjaikban. Tönkretett jövők, összetört szívű családok: egy pillanat műve volt. Sokkolva és egyedül feküdtem a földön magamnak halottnak tettetve egy órán át, olyan emberek közt, akik látták szeretteiket mozdulatlanul feküdni. Visszatartottam a lélegzetemet, próbáltam nem mozdulni, nem sírni, nem mutatni a rettegés jeleit azoknak, akik ezt annyira várták. Ahogy ott feküdtem az idegenek vérében, és vártam, hogy egy golyó véget vessen 22 éves földi pályafutásomnak, az általam szeretett emberek arcára gondoltam, és azt suttogtam: szeretlek.”

Egy túlélőt visznek a rendőrök a Bataclanból

Egy túlélőt visznek a rendőrök a Bataclanból

“Azt, hogy túléltem ezt a szörnyűséget, megmutatta nekem az igazi hősöket. az embert, aki megpróbált megnyugtatni, egy másikat, aki élete kockáztatásával betakart, a többszáz ember életét megmentő rendőröket, a párt, akiknek utolsó szavai a szerelemről olyanok voltak, hogy amiatt tudok még hinni abban, hogy van jó a világban. Az ismeretlen embert, aki felsegített, amikor még azt hittem, a szerelmem meghalt, a nőt, aki kinyitotta a boltját a túlélőknek, a barátomat, aki befogadott és elment másik ruhát venni nekem, hogy ne a véres felsőmben üldögéljek. Mindannyiótok -írta, akik támogató üzenetet küldtetek nekem – miattatok hiszem azt, hogy van esély arra, hogy lehet jobb a világ, és hogy ilyen többet nem történhessen meg.”

Sebesültek a Bataclan előtt a támadás után

Sebesültek a Bataclan előtt a támadás után

“De az most főleg arról a nyolcvan emberről szól, akiket meggyilkoltak a koncertteremben. Akik nem voltak olyan szerencsések, mint én. Akik nem keltek fel ma reggel. És akik rokonai és barátai most hihetetlen fájdalmat éreznek. Nagyon sajnálom. Semmi nincs, amitől elmúlna ez a fájdalom. Kiváltságos vagyok, hogy ott lehetettem velük az utolsó pillanatokban. És mivel azt hittem, én is meghalok, tudom, mire gondolhattak akkor. Biztos vagyok benne, hogy nem azokra az állatokra gondoltak, akik elkövették ezt. Mert én is azokra az emberekre gondoltam, akiket szeretek.”

paris-21_3500572a

“Tegnap sokak élete örökre megváltozott. Az viszont rajtunk múlik, hogy jobb emberek leszünk-e. Hogy olyan életet élünk-e, amiről az ártatlan áldozatok álmodtak, de soha nem tudják már megvalósítani azt. Nyugodjatok békében, angyalok. Soha nem felejtünk el titeket” -írta Isobel.

Forrás: Telegraph