Ezek miatt a modellfotók miatt nem lehet miniszter a román orvos

Andrei Baciu 4 éve diplomázott Bukarestben, és két évig dolgozott egy francia kórház szívsebészeti osztályán, s most majdnem miniszter lett a román kormányban. Vesztére fehérneműs modellfotók kezdtek róla keringeni a Facebookon.

Alig néhány órával azután, hogy az Dacian Cioloș kormányfő ismertette a nyilvánossággal minisztereinek listáját, mégis más személyt javasolt az egészségügyi tárca élére – írta meg a Maszol.ro.

orvos_cikk

A miniszteri tisztség várományosa az eredeti listán egy fiatal orvos, Andrei Baciu volt, azonban a lista megjelenése után fehérneműs képek kezdtek keringeni a Facebookon. A fiatal orvos még az egyetem elvégzése előtt modellkedett, akkor készültek ezek a fotók. 2011-ben diplomázott, utána szívsebészeti osztályon dolgozott egy francia kórházban. Hazatérése után létrehozott egy betegek jogaiért küzdő egyesületet Romániában, ennek az egyesülenek mai napig az elnöke.

A fiatal orvos mindössze 29 éves, ezért a román orvostársadalom sem fogadta kezdvezően a jelölését, a tapasztalatlanságát kifogásolták. Dacian Cioloș új jelöltjét Patriciu Achimas-Cadariunak hívják, és tíz évvel tapasztaltabb: 39 éves.