1 fontért, azaz 420 forintért árulnak lakásokat Liverpoolban – Cserébe viszont kér bizonyos dolgokat a polgármester

Liverpool város polgármestere, Joe Anderson úgy döntött, hogy jelképes, 1 fontos áron kínál eladásra házakat a Wavertree és a Picton negyedekben.

A város vezetője 2010 óta próbálja megoldani az üresen álló, lassan lepusztuló, külvárosi ingatlanok ügyét, amelyek nem kellenek senkinek. Talán 1 fontért hajlandóak lesznek beköltözni az emberek – mármint azok, akiket a város vezetősége is alkalmasnak talál.

10133871_a82a35603dbd1a2263c0c132a69f1b22_wm

Az eladó házak egyike

Igyekeznek kizárni az ingatlanspekulánsokat, és csak azoknak eladni a lakásokat, akik Liverpoolban élnek, bejelentett munkahelyük van, nincs más ingatlan a tulajdonukban, viszont van annyi pénzük – nagyjából 14 millió forintjuk -, hogy felújítsák a romos házat, amit megvesznek.

Van mit felújítani

Van mit felújítani

Ugyanis be kell vezetniük a vizet, és az áramot, új konyhát és fürdőszobát sem árt kialakítaniuk, és a mennyezet meg a padló problémáit is muszáj helyrehozniuk. A vevőnek garanciát is kell vállalnia arra, hogy egy éven belül elvégzi a felújítást, és öt évig nem hagyja el az egy fontért megkapott ingatlant.

img_5023

A feltételek nagyon szigorúnak tűnhetnek, de Liverpoolban annyira irreálisan magasak a lakásárak, hogy az 1 fontos házak még a felújítás költségével együtt is nagyon jó üzletnek számítanak, és már most többezren jelentkeztek vevőnek. A nagy sikerre való tekintettel további ötezer ingatlan ötletes eladását tervezik a jövőben.

Az ötlet egyébként nem egyedülálló, korábban arról írtunk, hogy létezik egy gyönyörű adottságokkal rendelkező szicíliai város, ahol ingyen juthat lakáshoz az, aki hajlandó odaköltözni.

Forrás: Metro