“Ez a kisfiú fog dühíteni titeket a boldogságával és a szabadságával” – Egy francia férfi levele a feleségét megölő merénylőnek

Antoine Leiris írta a fenti sorokat, egy férj, és apa, aki elveszítette fiatal feleségét a Bataclanban történt mészárlás során. A férfi levelet írt a terroristáknak, és megosztotta a Twitteren.

Leiris azért nem volt a szórakozóhelyen, mert otthon vigyázott a kisfiukra. Most csak ketten maradtak.

“Péntek este elloptad tőlem életem szerelmét és a kisfiunk anyját. Mégsem adom meg neked azt az ajándékot, hogy gyűlöljelek”- írja a levélben az apuka. “Azt akarod, hogy féljek, hogy bizalmatlanul tekintsek polgártársaimra, hogy feláldozzam a szabadságot a biztonságért.”

“Láttam őt ma reggel, végre, megannyi várakozással töltött éjjel és nappal után. Ugyanolyan gyönyörű volt, mint mikor péntek este elment, olyan gyönyörű, mikor őrülten szerelmes lettem belé több mint 12 évvel ezelőtt.”

A férfi azt is leírta, hogy a gyilkos merénylő pusztító gyászt okozott, és ezt az apró örömet – a felesége elvesztéséért érzett mérhetetlen fájdalmat – megadja a terroristának, de tudja, hogy felesége velük van minden egyes pillanatban az emlékeikben, és találkozni fognak a szabad lelkek paradicsomában – ott, ahol a terroristának nem lesz helye.

A levél záró része a legmegindítóbb:

“Ketten vagyunk, a fiam és én, de erősebbek vagyunk a világ összes hadseregénél. Mindenesetre, nincs több időm, amit rád pazarolhatnék, vissza kell mennem Melvilhez, aki épp a délutáni szunyókálásból ébred. Ő még csak 17 hónapos, úgy eszi meg a falatokat, mint bármely nap, és utána úgy fogunk játszani, mint minden nap. Élete minden egyes napján ez a kisfiú dühíteni fog titeket a boldogságával és a szabadságával. Mert az ő gyűlöletét sem kaphatjátok meg soha.”

Forrás: Twitter

via HVG