Ismerd meg a tűzoltót, aki szó szerint az arcát adta hivatásáért, s csak 14 év után kapott másikat

Patrick Hardison önkéntes tűzoltó arca akkor égett el a felismerhetetlenségig, amikor egy égő házból próbált kimenteni egy nőt, és ráomlott az épület. A háromgyerekes férfi, akitől az emberek sikoltozva rohantak el, amikor meglátták, most új arcot kapott.

27dUuOk9p4caf1b0b7092e0e53d8-3320663-Hardison_pictured_in_1999_and_two_years_before_his_accident_with-a-15_1447703242415

A férfi a baleset előtt

A műtét során a történelem legkiterjedtebb arcátültetést hajtották végre az orvosok, összesen 26 órán át dolgoztak egyfolytában. A donor egy 26 éves fiatalember, David Rodebaugh New York-i művész és bicikliversenyző volt, aki egy brooklyni balesetben halt meg. A férfi édesanyja döntött úgy, hogy felajánlja fia arcát átültetésre, már csak azért is, mert az mindig is tűzoltó szeretett volna lenni.

bal oldalon a donor, jobb oldalon a tűzoltó, eredeti arcával

Bal oldalon a donor, jobb oldalon a tűzoltó, eredeti arcával

A műtét sikeresen lezárult, s bár Hardison jelenleg is kezelés alatt áll, de már nő a haja, és úgy néz ki, hogy talán karácsonyra haza is engedik a kórházból.

Így nézett ki Harrison az átültetés előtt

Így nézett ki Hardison az átültetés előtt

A műtét  olyan arcot adott neki, amitől nem ijed meg senki, a férfi ugyanis úgy fogalmazott, hogy a tőle menekülő embereket látni rosszabb volt, mint haldokolni.

Már ismerkedik új arcával

Már ismerkedik új arcával

A műtét lehetőséget ad  arra is, hogy Hardison végre lásson: a baleset után ugyanis szemei védelmében összevarrták a szemhéját, és csak nagyon keveset érzékelhetett a szemével a külvilágból. Ha tovább javul az állapota és a látása, azt mondja, végre teljesül egy nagy álma, és újra vezethet majd.

Így alakult a felépülése az augusztusi műtétet követően

Így alakult a felépülése az augusztusi műtétet követően

Forrás: Dailymail