Ámulatba ejtő, mi lett az autista kisfiúból, aki 8 évesen undorodott az ételektől

Chase Bailey már egészen kiskorától nagyon válogatós volt, még nyolcévesen is undorodott az ételtől. Édesanyja fia diagnózisa óta kétségbe esve  aggodalmaskodott azon, hogy a gyermeke nem lesz képes az önálló életre, és sosem lesz boldog.

WireAP_2f06261e12db43d7aeb3600fbf4f4645_16x9_1600

Chase azonban egy nap leült nagyapja mellé a tévé elé, megnézett egy főzőműsort, és megtetszett neki a főzés. Minden ott látott alapanyagot és ételt ki akart próbálni, és kedvet kapott a kóstolgatáshoz is. Kiderült, hogy olyan tehetséges, hogy nemcsak az önálló életre és a pénzketresésre képes, de ma már konferenciákra főz és egy héten egy nap étteremben dolgozik.

EP-151119493.jpg&MaxW=650&MaxH=650

Első főzősvideóját két éve készítette el édesanyjával, ezzel indult el egy egész sorozat. Azóta  a fiú már főzött a Los Angeles-i Autism Speaks (Beszél az autizmus) konferencián a vendégeknek, és a The Upper West nevű étteremben heti egyszer segít a vacsorák elkészítésében.

Itt azonban nem áll meg, Chase álma egy igazi saját étterem, és ha így halad, ki tudja, talán tényleg meg is valósítja. Az autista fiú, aki korábban a szemkontaktust sem tudta tartani, most emberekkel beszélget, ételekkel kísérletezik, amióta főzhet.

Forrás: ABCNews, Telegram