Vajon képesek az űrhajósok a gravitáció nélküli térben, lebegve hancúrozni?

Gravitáció nélkül nemcsak enni, inni, mosni bajos, de nemi életet élni is. Egyre több pár tervezi, hogy  a nászútja egy részét a világűrben tölti majd, de a divatos milliomos-hobbi nem is olyan izgalmas, mint gondolnánk.

cf5e7744375b5f4e13cc15c527ae4d90

Gondoljunk bele…

Ugyan hivatalosan sem az amerikai, sem az orosz űrhivatal nem kísérletezett eddig ezzel, de a fizika törvényei alapján nem is olyan nehéz elképzelni egy aktust az űrben. A gravitációhoz szokott szervezet egészen őrülten viselkedik a súlytalanság állapotában, kezdetnek például folyton égnek áll a hajunk. Így eleve nehéz jó benyomást tenni partnerünkre, és röhögés nélkül nekikezdeni a vetkőzésnek.

Az eldobált ruhák a páros mellett lebeghetnek, rossz esetben bele is lehet gabalyodni, Newton harmadik törvénye miatt pedig – ami kimondja, hogy “két test kölcsönhatása során mindkét testre azonos nagyságú, egymással ellentétes irányú erő hat” – egy meggondolatlan mozdulat méterekkel taszíthatja odébb a másikat. Már eleve az is nehézségeket okoz, hogy a páros össze tudjon kapaszkodni, ha partnerek nem szorítják egymást veszettül minden másodpercben, akkor bizony közös, távoli lebegés lehet a dolog vége, és itt most nem az orgazmusra gondolunk.

Lehetőségként felmerül még a delfinek által használt módszer, akiknél a szexelő párt egy harmadik delfin segíti, hogy egy helyben maradjanak a lökdösődés ellenére is.

Ezek után még ahhoz is hozzá kell szokni, hogy a szex közben termelődő izzadság apró kis verejtékgyöngyökként kering a pár körül, a vérnyomás pedig bizonyítottan leesik, ami nem tesz jót a férfiak állóképességének.

Neil deGrasse Tyson a National Geographic-tól elmagyarázza, még miért is lenne olyan bonyodalmas súlytalanságban szexelni:

Forrás: Iflscience, Interestingtopics