Haldokló kislánya megígértette anyukájával, hogy boldog lesz – Ő pedig be is tartja fogadalmát

Lippai Marianna 2010-ben vesztette el 13 éves kislányát. Azt mondja, azóta helyette is ő él, igyekszik megtalálni a boldogságot, élvezni mindent – hiszen lánya halálos ágyánál megfogadta, hogy a lehető legtöbbet hozza ki saját életéből  – írja az Észak-Magyarország.com.

Marianna kislányának – aki édesanyja legnagyobb öröme, boldogsága, ajándéka volt – csak 13 év jutott ebből a földi életből. Ötéves korában derült ki, hogy gyógyíthatatlan, genetikai eredetű betegségben, Louis-Bar szindrómában szenved. Marianna három éven át keresett, kutatott valamilyen gyógymód után, de el kellett fogadnia, hogy jelenleg ilyen nem létezik. Attól a perctől fogva csak lánya vágyainak, boldogságának élt, és örült minden együtt töltött napnak.

Mariann_Dominika2

Fotó: Facebook

Nyolc év telt el betegségben, ez idő alatt Marianna megtanulta kislányától, milyen fontos, hogy életünk minden pillanatát megéljük, kiélvezzük. Hogy az élet célja az, hogy boldogok legyünk. Miközben anya és lánya hol egymásba kapaszkodva sírt, hol hangosan nevetett, hol Dominika halálfélelméről beszélgetett, elérkezett a perc, amikor az addigra tolókocsiba kényszerült kislány tüdeje nem bírta tovább, és örökre elaludt.

10153233_636603493072915_7292184577532018852_n

Dominika – Fotó: Facebook

Marianna megígérte neki, hogy nem omlik össze, hogy boldog lesz – a kislány attól félt, hogy anyukája élete is véget ér az ő halálával -, és azóta is ehhez tartja magát. Persze megvannak a mélypontjai, de mély hite, emlékei, kislánya szinte kézzelfogható jelenléte segítenek neki.

Marianna később elvált, elköltözött, új életet kezdett Budapesten, könyvet írt, újra férjhez ment, motivációs előadásokat tart. És el ne feledjük: boldog. Azt mondja, életkedve sajátjából, és lánya élni akarásából tevődik össze.

Forrás: Észak-Magyarország.com, Facebook