Itt a jövő dolgozó széke, ami 40 féle pozícióba állítható – Videó

2016-ban dobják piacra ezt a futurisztikus dolgozó széket, aminek az alapötlete ugyan egyszerű volt, de megvalósítani már annál nehezebbnek bizonyult.

Első ránézésre a fogorvosi rendelőből ismert székre hasonlít az itt látható dolgozó szék, amelyben nem a számítógéphez kell igazítanod testhelyzeted, hanem pont fordítva: a számítógép igazítható a te testhelyzetedhez. Mintegy 40 különböző pozícióba állítható a szinte szó szerint kacsalábon forgó csodaszék, akár feküdni is lehet benne, de ha te inkább állva szeretnél dolgozni, akkor az sem jelent akadályt a székhez csatolható munkafelület segítségével.

szek1

Mintegy ötéves mérnöki és dizájner munka áll a rendkívül kényelmes szék megvalósítása mögött. A termék még annyira nagy újdonságnak számít, hogy egyelőre csak előrendelésre kapható, 2016 júniusától tudják kiszállítani az első darabokat.

szek2

Az első rendelők jelentős árkedvezményben részesülnek: a szokásos 5900 dolláros (1.730.000 forintos) ár helyett, “mindössze” 3900 dollárért (1.150.000 forintért) az övék lehet a termék.

szek3

Itt egy videó arról, hogyan építették meg a széket, és hogyan lehet használni élőben:

Forrás: My Modern Met

O. M.