Kavicsért nyújtanak “ellenszolgáltatást” a nőstény pingvinek

A prostitúció az egyik legősibb mesterség, hiszen az emberek milyen régóta űzik. Nos, úgy néz ki, a pingvinek még régebb óta  – írja az Index.

Az Adélie-pingvinek között a nőstények egy része anyagi haszon reményében párosodik, vagy villantja fel annak lehetőségét. Pénz helyett pingvineknél kövekért megy a harc, ami esetükben nagyon is értékes tárgynak számít, hiszen abból építik a fészküket, de nem mindig jut mindenkinek elég.

MALE PENGUINS AT EDINBURGH ZOO HAVE BEEN HITTING ON EACH OTHER AS A RESULT OF A SHORTAGE OF FEMALES AT THE WORLD FAMOUS ZOO

Ezért aztán egyes számító pingvinlányok – zárójelben szögezzük le, hogy a pingvinek zöme monogám párkapcsolatban él – megkörnyékezik a magányos hímeket, akiknek van elég sok kövük, majd lehajolnak a becses kincsért. Ezt a hímek egy része tévesen párzásra hívó jelként értelmezi, de mire közelebb jutna a dolgok lényegéhez, a nőstény már el is inalt a kővel. Időnként persze előfordul, hogy megtörténik a párosodás, és a nőstény csak azután visz magával a zsákmányt.

Bár kényelmes megoldásnak tűnik, a pingvinprostitúció nem számít gyakori jelenségnek, még akkor sem, ha vannak köztük olyanok, amelyek profi szintre emelték az üzletkötést: az egyik nőstény összesen 62 kőhöz jutott párosodással.

Forrás: BBC