Ne akkor jöjj rá, mennyire szereted a szüleidet, amikor már elveszítetted őket

“Apa, nem fogunk tudni hazamenni karácsonykor. Jövőre bepótoljuk, ígérem. Boldog Karácsonyt!” – mondta rá az üzenetrögzítőre a lány, majd pár napra rá kapta a tragikus hírt: édesapja nincs többé. Úgy tűnik, 2015 a briliáns karácsonyi reklámok éve.

Még hogy a németek nem tudják kimutatni az érzéseiket? Ez a karácsonyi reklám pont ennek az ellenkezőjét bizonyítja, és te is meg fogod látni: a németek nagyon is tudnak szeretni.

Egy nyugdíjas, megözvegyült édesapa hiába várja haza gyermekeit, unokáit évről évre karácsony eljövetelekor. Minden évben ugyanúgy készül a szeretet ünnepére, mint még akkor, mikor az időközben már felnőtt gyermekei kicsik voltak: szépen feldíszíti a fát, ünnepi vacsorát főz, még az asztalt is az ünnephez méltóan teríti meg, a vacsorát azonban már egyedül, magányosan költi el. Gyerekeinek csak arra van ideje, hogy felhívják telefonon, de már beszélni se tudnak vele, csak az üzenetrögzítőre mondják rá karácsonyi jókívánságaikat. Telnek a hetek, hónapok, majd a bácsi örökösen elfoglalt, negyvenes gyermekeit a Földgolyó különböző pontján éri a megrendítő üzenet: édesapjuk eltávozott az élők sorából, a temetése ekkor és ekkor lesz.

A bácsi lányát kisgyerekei körében éri a szörnyű hír, öccse meg épp Japánban van üzleti úton, bátyjuk, a főorvos pedig a kórház folyosóján érzékenyül el, mikor eljut hozzá apjuk halálhíre. Reakciójuk azonban közös: mindhárman szerették édesapjukat, ezért már csak természetes, hogy mindhárman könnyekben törnek ki, hiszen óriási a bűntudatuk: édesapjukat már közel egy éve nem is látták, egyszerűen nem úgy jött ki a lépés, sosem tudták meglátogatni, nem jött össze a dolog.

Aztán jön a meglepő fordulat a reklámban. Mi azonban semmiképpen sem szeretnénk lelőni a poént. A szlogen szerint ideje végre hazatérni. :)

O. M.