Egy afgán lány, aki kényszerházasság elől szökött Amerikába, és ott rapperként csinált karriert

Sonita Alizadeh-t családja eladta egy férfinak, aki feleséget keresett magának. A lány Amerikába szökött a kényszer elől, és ott rapperként csinált karriert.

A család a Sonita kiházasításából kapott pénzből a lány testvérének vásároltak volna feleséget – így megy ez Afganisztán bizonyos területein.

sonita

A gyermekkorban eladott, megvett kislányok borzalmas sorsa elől Sonita egészen a tengerentúlig szökött – aki ugyanis nyíltan szembeszegül családja akaratával, azt alaposan megverik. Sonita konferenciákra, és más rendezvényekre jár, hogy elmesélje, mi folyik egykori hazájában, és valahogy segítséget nyújthasson sorstársainak.

Sonita szabad

Sonita szabad

A kislányokat alig taníttatják, így egyedül, férj nélkül felnőttként megélniük szinte lehetetlen – Sonita is vécépucolásból próbálta fenntartani magát egy ideig, s közben tanult meg írni, olvasni, és verseket, dalszövegeket írt. Természetesen több dalszövege is szól a gyerekházasságokról, az egyikhez klipet is készített, ami egyre nagyobb sikernek örvend. A lány ösztöndíjat kapott egy amerikai zeneiskolában, és reméljük, tovább ível felfelé a karrierje.

Íme Sonita Eladó menyasszonyok című száma:

Forrás: Dailymail