Íme Cindy Crawford első modellfotója – 16 éves volt ekkor és fizikus szeretett volna lenni

Az ismert fotómodell, Cindy Crawford 2016 februárjában töltötte be 50. életévét.

Mint mindenki, aki egy ilyen jelentős mérföldkövet tudhat a háta mögött, Cindy Crawford is számadást tett közel félévszázados életéről. Sőt, ezen is továbblépve, ez alkalomból új könyvet adott ki “Becoming” (Valamivé válni) címmel.

cindy1

Eredeti neve Cynthia Ann Crawford volt

A volt fotómodell önéletrajza rengeteg eddig ismeretlen felvételt tartalmaz, többek között Cindy szüleiről és kisvárosi életéről is szó esik benne.

Cindy eredeti neve Cynthia Ann Crawford volt, az Illinois állambeli DeKalb városában született. Édesanyja mindössze 16 éves volt, mikor Cindy nővérével terhes lett. Cindy elmondása szerint tipikus munkásosztálybeli amerikai családban nőtt fel, négyen voltak testvérek.

Gyermekkorában híres atomfizikus szeretett volna lenni

Annak ellenére, hogy Cindy mindig is szerette a kisvárosi életet és a családi fészek melegét, lelke mélyén arra vágyott, hogy egyszer ő lesz az első női amerikai elnök vagy esetleg híres atomfizikus. Később aztán fizika szakra iratkozott be az egyetemre. Az egyik általános iskolai tanára volt az első, aki hitt Cindy-ben, és tudta, hogy egyszer többre viszi majd. Érdekes módon a negyedikes tanára viccesen mindig “Miss Americá”-nak hívta Cindy-t.

cindy2

A család: szülei és három testvére – Édesanyja szépségét örökölte

Először visszautasították, mint modellt

Mikor Cindy másodikos gimnazista volt, az egyik helyi ruhaüzlet tulajdonosa felhívta, hogy nézzen be hozzájuk, mert szívesen készítenének róla 1-2 reklámfotót. Mikor aztán eljött a nagy nap, Cindy kicsípte magát, és az üzletbe lépve a pénztárostól kérdezte meg, hogy hol találja az üzletvezetőt. Majd mikor az megjelent, rendesen végigmérte a fiatal lányt tetőtől talpig, és egész egyszerűen haza küldte, mondván, hogy nem ő volt az, aki telefonált. Cindy üzletből kilépve szörnyen érezte magát, pláne, hogy a kijáratnál két osztálytársa is rajta vihogott.

Aztán egy évvel később, 1982-ben már az egyik helyi egyetemi újság címlapján szerepelt a fotója. A történethez az is hozzátartozik, hogy Cindy szülei nem nézték jó szemmel a fotózást, és mindenképpen ragaszkodtak hozzá, hogy ők is ott legyenek, mikor Cindy bikinis fotói készülnek. A képeket végül a közeli parkban és Cindy akkori barátjának az úszómedencéjénél készítette az egyetlen helyi fényképész.

cindy4

Az első modellfotó a helyi újság címlapján – 16 éves volt ekkor

Egy felfelé ívelő karrier kezdete

Mikor aztán Cindy megkapta az első gázsiját, büszke volt arra a 150 dollárra, amit kapott. Még gimnazista volt, mikor az ominózus melltartós reklámfotó bekerült az egyik chicagói lapba. Iskolatársai pár órán belül teleragasztották a suli folyosóját Cindy képével, de őt nem érdekelték a többiek. Ő annak örült, hogy modellként végre többet kereshetett, mint a kukoricaföldön az osztálytársai.

cindy6

150 dollárt kapott ezért a melltartós reklámfotóért

Az első tesztfotójára azonban egyáltalán nem büszke az egykori topmodell. A képen egy rövid, vörös színű kimonót visel, és napernyővel a kezében pózol. A képet elnézve talán jobb is, hogy inkább az aerobikos videóiról és későbbi fotóiról ismerte meg a magyar közönség.

cindy5

Erre a cicás-esernyős fotóra egyáltalán nem büszke a topmodell

Az egyelőre még csak angolul megjelent önéletrajzi könyv Cindy lányának, Kaiának is ihletésül szolgál, egyfajta útravaló lehet a 14 éves lánynak, aki a megdöbbenésig hasonlít ma is gyönyörű édesanyjára, és maga is modellkedik.

cindy_1988b

Ez a fotó 1988-ban készült, Cindy Crawford 22 éves volt

cindy_fiatal

Még egy fotó a 80-as évek végéről

cindy_herbritz

Herb Ritz fotója

Forrás: Elle.com
O. M.