Az életéért harcolt a világsiker előtt: 77 éves lett Tina Turner

A most is energiával teli rocknagyi, akit hosszú évtizedek óta tartanak számon a legnagyobb sztárok között, idén lett 77 éves. Ennek apropóján nemcsak arról a videóról lesz szó, amiben még tavaly is dívaként vonul be, hogy előadja legismertebb számát, de hányattatott fiatalkoráról is.

1972

TIna és Ike 1972-ben

A kis Tina Turner kisvárosi, szegény, boldogtalan családba született Anna Mae Bullock néven, szülei válása után testvérével együtt nagyanyja nevelte. Férjével, a zenész Ike Turnerrel még tinikorában ismerkedett meg egy bárban, ahol bekéreckedett az énekeseik közé. A Turner bandának hamar ő lett az egyetlen énekesnője, felvette a Tina nevet, miközben férje az ő farvizén próbált elevickélni. Tina négy gyereket szült a a drogfüggő, agresszív férfinak, s eközben mégsem felejtették el a rajongók, karrierje egyre felfelé ívelt.

1024px-Tina_Turner_2311720045

A színpadot elhagyva viszont folyamatos életveszélyben élt kiszámíthatatlan férje miatt, aki őt, és a gyerekeket is gyakran bántalmazta. Tina első plasztikai műtétjére is a sorozatos verések miatt volt szükség, rengetegszer eltörött orrcsontját kellett helyreigazítani. Az asszony nem tudott kiszabadulni a rabságból, öngyilkosságot kísérelt meg, ám végül megmentették.

Egy fellépése előtt férje szinte a felismerhetetlenségig összeverte, és ez volt az a pont, amikor Tina némi apróval a zsebében megszökött férje elől. A válást 1978-ban mondták ki hivatalosan, Tina Turner pedig szóló énekesnőként, férje nélkül mutatta meg, mi mindenre képes negyvenévesen, négy gyerekkel, pénz és otthon nélkül. Hiába gyújtotta fel a kocsiját, hiába fenyegette halálosan volt férje, Tina csak ment előre, a világsikert pedig Rod Stewarttal és a The Rolling Stonesszal közös produkciója hozta el számára.

A szakma minden idők 100 legnagyobb énekese közé választotta az idősen is energikus, vagány énekesnőt, aki az utóbbi időben már csak nagyon ritkán vállal fellépéseket.Szabadidejében sportol, a buddhizmus tanaival ismerkedik, és újraházasodott, végre egy megfelelő férfivel.

Íme a születésnapos bevonulás:

Forrás: Wikipedia