Az életéért harcolt a világsiker előtt: 76 éves lett Tina Turner

A most is energiával teli rocknagyi, akit hosszú évtizedek óta tartanak számon a legnagyobb sztárok között, idén lett 76 éves. Ennek apropóján nemcsak arról a videóról lesz szó, amiben szülinapos dívaként vonul be, hogy előadja legismertebb számát, de hányattatott fiatalkoráról is.

1972

TIna és Ike 1972-ben

A kis Tina Turner kisvárosi, szegény, boldogtalan családba született Anna Mae Bullock néven, szülei válása után testvérével együtt nagyanyja nevelte. Férjével, a zenész Ike Turnerrel még tinikorában ismerkedett meg egy bárban, ahol bekéretőzött az énekeseik közé. A Turner bandának hamar ő lett az egyetlen énekesnője, felvette a Tina nevet, miközben férje az ő farvizén próbált elevickélni. Tina négy gyereket szült a a drogfüggő, agresszív férfinak, s eközben mégsem felejtették el a rajongók, karrierje egyre felfelé ívelt.

1024px-Tina_Turner_2311720045

A színpadot elhagyva viszont folyamatos életveszélyben élt kiszámíthatatlan férje miatt, aki őt, és a gyerekeket is gyakran bántalmazta. Tina első plasztikai műtétjére is a sorozatos verések miatt volt szükség, rengetegszer eltörött orrcsontját kellett helyreigazítani. Az asszony nem tudott kiszabadulni a rabságból, öngyilkosságot kísérelt meg, ám végül megmentették.

Egy fellépése előtt férje szinte a felismerhetetlenségig összeverte, és ez volt az a pont, amikor Tina némi apróval a zsebében megszökött férje elől. A válást 1978-ban mondták ki hivatalosan, Tina Turner pedig szóló énekesnőként, férje nélkül mutatta meg, mi mindenre képes negyvenévesen, négy gyerekkel, pénz és otthon nélkül. Hiába gyújtotta fel a kocsiját, hiába fenyegette halálosan volt férje, Tina csak ment előre, a világsikert pedig Rod Stewarttal és a The Rolling Stonesszal közös produkciója hozta el számára.

A szakma minden idők 100 legnagyobb énekese közé választotta az idősen is energikus, vagány énekesnőt, aki az utóbbi időben már csak nagyon ritkán vállal fellépéseket.Szabadidejében sportol, a buddhizmus tanaival ismerkedik, és újraházasodott, végre egy megfelelő férfivel.

Íme a születésnapos bevonulás:

#SimplyTheBestIt is Thursday 26 November, the 330th day of 2015 and It’s The incomparable Tina Turner’s 76th birthday!

In the history of rock, there have been few performers that could light up a screen like this charismatic lady.

She has over 25 Top singles including ‘River Deep Mountain High’, ‘Proud Mary’ and ‘What’s Love Got To Do With It’.

Check out this video of Tina Turner Live in Barcelona:

#SimplyTheBest Happy Birthday!!!!

Szerző: My Publicist, 2015. november 26.

Forrás: Wikipedia