Megszületett a 45 milliárd dolláros baba

Mark Zuckerberg kislánya születésekor felajánlotta a Facebook részvényeinek 99 százalékát jótékony célokra. A történelem egyik legnagyobb jótékonykodásáról van szó, nagyjából 45 milliárd dollárról.

Megszületett a Facebook-alapító Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan első gyermeke.  A kislány érkezését júliusban jelentették be, és Zuckerberg már korábban bejelentette, hogy kéthónapos szülési szabadságra megy majd lánya születése után.

zuckerberg_facebook

Fotó: Facebook/Mark Zuckerberg

Az újszülöttet, akit szülei Max-nek neveztek el, egy levéllel köszöntötte a büszke apa, melyben arról írt, hogy mint minden szülő, azon igyekeznek, hogy jobbá tegyék a világot – írta meg az index. A levélben egyúttal azt is bejelentették, hogy a házaspár Facebook-részvényeinek 99 százalékát jótékony célokra ajánlják fel.

A részvények a Chan Zuckerberg Initiative néven létrehozott alapítványhoz kerülnek, és Zuckerberg bejelentése szerint az alapítványnak két fontos célja lesz. Egyrészt “az emberi élet határait” szeretnék tágítani, például az orvoslás és az információhoz való hozzáférés lehetőségeinek új útjait felfedezve. Másrészt az (esély)egyenlőség támogatása élvez majd prioritást – írta meg a hvg.hu.