Egy kínai tudós azt állítja, képes embert klónozni

Régóta folyik a találgatás arról, hogy az etikátlannak minősített  klónozási eljárások abbamaradtak-e attól, hogy bizonyos szervek megtiltották őket.

A kínai Hszu Hsziaocsun beszámolója azt bizonyítja, bizony továbbra is kísérleteznek az eljárással a tudósok, sőt: jó eredményeket is érnek el.

A Boyalife vezetői okkal örülnek

A Boyalife vezetői okkal örülnek

A képet árnyalja a Boyalife Group vezetőjeként dolgozó férfi magyarázkodása arról, miért nem mutatja meg akkor egy – dupla – példával, hogyan képes klónozni. Hszu Hsziaocsun azt állítja, a technológia már kész, de azért nem használja, mert fél a közvéleménytől. Szarvasmarhák esetében nem ennyire szigorúak a szabályok, ezért a cég hatalmas gyárat épít, ahol a tervek szerint 2020-ig egymillió Kobe szarvasmarhát klónoznának.

Klónozott bocik

Klónozott bocik

Emellett legyártanak házi kedvenceket, díjnyertes lovakat, és már állatokat is.

Klónozott kiskutyák

Klónozott kiskutyák

Az ember ügyében csak az engedélyekre várnak, és kezdik is a sorozatgyártást. Ekkor jön majd – legalábbis a kínai tudós szerint – a sci-fi filmekből ismert világ, amikor gyermekeinket, szüleinket, vezetőinket is klónoztathatjuk, és a módszer megoldaná az egyedül gyermeket tervező emberek problémáit is.

Hszu szerint a jövőben már csak azt kell tudni eldönteni, hogy a szülők a mostanihoz hasonlóan 50-50 százalékban adják-e a génjeiket gyerekvállalásnál, vagy pedig egy gyerek akár 100 százalékban csak apuból vagy anyuból lesz-e.

Forrás: Inquisitr