Minden pénzét el akarta szedni hadirokkant férjétől a szívtelen feleség

A kétgyerekes, nős Simon Vaughan katonaként harcolt Afganisztánban, ám 2008 decemberében autójával aknára hajtott.

Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy senki sem bízott abban, hogy még élni fog, előre megírták a nekrológját, majd visszaküldték Angliába. A férfi azonban 44 nap kóma után csodák csodájára felépült.

Simon és Donna

Simon és Donna

Bár a kómából felkelt, Simon béna maradt, otthon várta két gyermeke, és aggódó felesége, illetve 1,1 millió font a brit államtól. Miközben Simon egy számítógép segítségével tudott csak kommunikálni, és kerekesszékben közlekedni, egyre jobban lett, és felesége beszámolója szerint egy idő után már képes volt nevetni is.

A lakásuk nem volt megfelelő egy tolószékes embernek, ezért Donna gyorsan vett a pénzből – aminek ő volt a kezelője –  egy olyan házat, amit le sem ellenőriztetett, hogy átalakítható-e. Nos, nem volt az: nem lehetett átépíteni, ezért újabb vagyont költöttek arra, hogy lerombolják, majd újraépíttessék.

Simon még egészségesen

Simon még egészségesen

Donna ápolta férjét, és nevelte a gyerekeket, ezért érthető módon nem ment vissza dolgozni munkahelyére, abból a pénzből éltek, ami a házépítés után megmaradt. Ekkor jött 2013 Valentin-napja, amikor Simont igazán nagy meglepetés várta: felesége közölte vele, hogy válni akar. Ez még azonban nem minden: igényt tartott arra a 200.000 fontra is, ami az állami pénzből megmaradt, hiszen magával vitte gyermekeit, el kell őket látnia, és ki kell fizetnie a válóperhez felbérelt ügyvédeit is.

Simon ügyvédje  – a férfi egyébként megpróbált öngyilkosságot elkövetni, mikor felesége közölte vele a válás hírét – természetesen azzal érvelt, hogy azt a pénzt sérülése miatt Simon kapta, azért, hogy legyen miből ellátni őt – a feladatot egyébként azóta  a férfi édesanyja végzi.

Simon édesanyjával

Simon édesanyjával

A válópert végül Simon nyerte, a döntés értelmében Donna bár kapott valamennyit, és részesedést is a házból, nem férhet hozzá a maradék pénzhez, és azt is elmondták, hogy a kezdetekkor, az összeg kezelőjeként nem hozott ésszerű döntéseket. Simonnak maradt ugyan valamennyi pénze, de az valószínűleg nem lesz elég arra, amire szánták, hogy egész életében gondozni tudják.

Forrás: Telegraph