A halálos mérgű brazíliai vándorpók lehet a férfiak legjobb barátja?

Nem csak városi legenda, hanem fájdalmas valóság, hogy a világ egyik legmérgesebb pókjának csípése tartós erekciót okoz a férfiaknál – írja az Index.

A brazíliai vándorpók mérge többféle alkotóelemet tartalmaz. Egy közülük, egészen pontosan a Tx2-6 pontosan olyan hatással van az agyra, mint az a hormon, ami beindítja a férfiak erekcióját. Ezt az anyagot próbálják most kombinálni a Viagra hatóanyagával, hogy egy olyan potencianövelőt dobjanak piacra, ami létrehozza, és tartóssá is teszi a férfiak erekcióját.

Ennek ellenére a vándorpókkal egyáltalán nem jó dolog találkozni

A régiónkba legtöbbször banánszállítmányokkal bekerülő állat mérge hússzor erősebb, mint a fekete özvegyé, és elég belőle 0,006 milligramm, hogy megöljön egy egeret. Ha egy embert megmar, az nemcsak rendkívüli fájdalmat okoz, de igen magas vérnyomást is, emellett férfiaknál azonnali erekciót, aminek nemcsak azért nem tudnak örülni, mert épp borzasztó fájdalmakkal küszködnek, de azért sem, mert az így létrehozott állapot akár maradandó károsodást is okozhat a nemi szervben.

Phoneutria_nigriventer

Ha nagy adag mérget sikerült kapniuk – ez a pók szeret sokszor megcsípni rövid időn belül – , akkor már rég ez sem érdekli őket, az izmok feletti kontroll elvesztése, fulladás, és halál várja őket.

Szerencsére létezik a méregre ellenszer, de azért nem árt óvatosan bontogatni a banános ládákat – egy essexi asszony például bevásárlás közben futott össze a hatalmas pókkal.

Forrás: TheGuardian, LiveScience, Wikipedia