Az állatok is sírnak: Könnyekkel a szemében várta a halált a szarvasmarha

A könnyeknek többféle funkciója van, olykor csak arra valók, hogy kimossák az irritáló anyagot a szemből embernél, állatnál egyaránt. Az emberéhez hasonló szemfelépítésű állatok viszont valóban képesek sírni, ha nagy szomorúság éri őket.

sdfsdf333f3f3f3f

Az állatokkal foglalkozó szakemberek régóta tudják, hogy több állat képes könnyeivel érzelmeit is kifejezni: Marc Bekoff coloradói etológus szerint a stressz, vagy az érintkezés vigaszának elvesztése kiválthat sírást, erre több példát láthattunk már elefántoknál is. Ez persze nem jelenti azt, hogy más állatok nem szenvednek, és sírnának, ha tehetnék, de csak néhányuknak van meg rá az anatómiai képessége.

Most Emma, a németországi tehén volt az, aki könnyekkel a szemében várta a halált, mivel a farmot, ahol addig élt, bezárták, őt pedig el akarták vinni a vágóhídra. Az utolsó pillanatban az állatvédők közbeléptek, és teherautóval elvitték a Kuhrettung Rhein-Berg állatotthonba, ahol mentett teheneket tartanak jó körülmények között. Emma, látva a többi élő tehenet és a füves legelőket, megnyugodott, hogy nem az örök vadászmezőkre küldték, és a sírást is abbahagyta.

Forrás: Sun-Gazing