Megkötözte a magyar óvónő a kisfiút, mert rosszalkodott

Reggel bevisszük a gyerekünket az óvodába, és csak reménykedünk, hogy minden rendben lesz, és nem utólag derül ki, hogy csemeténk elesett, sírt, elfenekelték – csak erről az óvónők elfelejtettek szólni.

A Bács-Kiskun megyei Kaskantyún egy 3 és fél éves kisfiú rosszalkodott az ovis csoportjában, az óvónő pedig megelégelve a kisfiú engedetlenségét, odakötözte a székéhez másfél órára – írja a Blikk. A gyereknek állítólag így kellett ennie is. Miközben a család feljelentést tett kiskorú veszélyeztetése miatt, az óvónő tagad, csak annyit ismert be, hogy egy vékony fonállal pár percre megkötözte a kisfiú kezét – és még meg is bánta utána azonnal. A gyereket egyébként a dajka szabadította ki, nem is az óvónő.

Mezei Józsika az eset óta nem akar óvodába menni, szülei ki is vették onnan azonnal, és egy másik település óvodájába hordják át. A kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség megszüntette, ami ellen a család panaszt nyújt be.

Az óvónő azonban, aki a kaskantyúi óvoda vezetője  is, azt állítja, szó sem volt órákon át tartó összekötözésről, és vastag zsinórról:

“Mélyen istenhívő vagyok. Nem hazudok, soha. Beismertem még a szülői értekezleten is, hogy megkötöttem a kisfiú kezét. De csak két percre, és egy piros fonállal masnira. Egyszerűen nincs eszköz a kezünkben fegyelmezésre. A gyerek egyébként egy tüneményes teremtés, de időnként kezelhetetlenné vált. Bántotta a többieket. Aznap is az asztalnál lökdöste a társait. Mondtam neki, hogy ezek a kis kezek szeretetre születtek, nem arra, hogy bántson másokat. Ezért összekötöztem. Nagyon megbántam, sajnálom. Hibáztam, mindenki megtévedhet egyszer. De én túlságosan nagy árat fizettem ezért. Még a rendőrség is kihallgatott, és a faluban mindenfélét beszélnek”

– mondta, hozzátéve, hogy a kisfiú viselkedési problémáit a szülőknek korábban jelezték is.