A legijesztőbb, leghatalmasabb bogarak a Földön

Kétféle ember van: aki megrémül a bogaraktól, és aki nem. Az itt látható bogarak miatt azonban kellene egy harmadik kategória is: “A szarvasbogártól sem félek, na de azért ez már túlzás” névvel.

A titánbogár a Föld legnagyobb bogara, Francia Guyana és Brazília

A titánbogár a Föld legnagyobb bogara – a legnagyobb 16 centis – , Francia Guyana és Brazília területein él,  magyarul óriáscincérnek nevezik.

Óriás vízi bogár: világszerte elterjedt, emberre nem támad, de csípése nagyon kellemetlen tud lenni

Óriás vízi bogár: emberre nem támad, de csípése nagyon kellemetlen tud lenni. Ő az Egyesült Államok és Kanada legnagyobb bogara, tíz centisre is megnőhet

Óriás weta: Deinacrida heteracantha fajhoz tartozó rovar Új-Zélandon honos. Tücsökszerű, röpképtelen, de erős állkapcsaik vannak. Az óriás wetát egy 53 éves parkőr fedezte fel, Little Barrier szigetén, Új-Zélandon. A világ legnagyobb rovarja, egy jól megtermett répát is vígan elfogyaszt, de megtalálója szerint barátságos lény, egyáltalán nem bántja az embert. Az óriás weta a legsúlyosabb rovar a világon, akár egy fecskénél is nehezebb lehet. A szárnyfesztávolsága majdnem 18 centiméter.

Kivételt jelent az óriás weta, aki nem bogár, hanem rovar, de azért érdemes megemlíteni: Új-Zélandon honos, tücsökszerű, röpképtelen, de erős állkapcsaik vannak. Az óriás wetát egy 53 éves parkőr fedezte fel, Little Barrier szigetén, Új-Zélandon. A világ legnagyobb rovarja, egy jól megtermett répát is vígan elfogyaszt, de megtalálója szerint barátságos lény, egyáltalán nem bántja az embert. Ő a legsúlyosabb rovar a világon, akár egy fecskénél is nehezebb lehet. A szárnyfesztávolsága majdnem 18 centiméter.

Mantis religiosa:világszerte elterjedt - mitikus állat - a kínai Kung-fu egyik alakzata róla kapta a nevét.

Mantis religiosa: világszerte elterjedt rovar, a kínai Kung-fu egyik alakzata róla kapta a nevét. A nőstény négyszáz petét is képes lerakni, így nemcsak hatalmas, de igen szapora állat is

Óriás isopods rák: Mexikói-öböl - Ha félsz a bogaraktól, akkor nem fogod szeretni az óriás isopodot. Semmire sem hasonlít annyira, mint egy tengerimalac nagyságú csótányra, de ez valójában egy kitinréteggel borított állat, mely a garnélarákkal és tarisznyarákkal áll közeli rokonságban. Ezek a dögevők a hideg, sötét tengerfenéktől 560 lábra és az óceán felszínétől 7000 láb mélyen barangolnak, többnyire elpusztult bálnákkal, halakkal és tintahalakkal táplálkoznak.

Óriás isopod, ami egy tengerimalac nagyságú csótányra hasonlít, de valójában egy kitinréteggel borított állat, mely a garnélarákkal és tarisznyarákkal áll közeli rokonságban. Szerencsére a hideg, sötét tengerfenéktől 560 lábra és az óceán felszínétől 7000 láb mélyen barangolnak és elpusztult bálnákkal, halakkal és tintahalakkal táplálkoznak.

A világ leghosszabb bogara, neve óriás sétapálcára fordítható le, ártalmatlan, de azért nem szívesen találkoznánk vele

A világ leghosszabb bogara, neve óriás sétapálcára fordítható le, ártalmatlan, de azért nem szívesen találkoznánk vele

Forrás: Likes