Azelőtt ébredt fel a kómából, hogy feldarabolták volna – A férfi ma teljesen egészséges és kosarazik

A 21 éves Sam Schmid csupán órákkal azelőtt ébredt fel a kómából, hogy orvosai lekapcsolták volna az életben tartó gépekről. A kórházban már éppen arra készültek, hogy halála után ép szerveit kiemeljék, a szülei ugyanis beleegyeztek a szervadományozásba.

A tucsoni főiskolai hallgató autós tömegbalesetben sebesült meg súlyosan, agysérülései pedig olyan reménytelennek tűntek, hogy a helyi kórházak inkább átküldték a phoenixi St. Joseph’s Medical Centerben lévő Barrow Neurological Institute-ba. Az orvosok azonnal megműtötték a fiút, aki a műtét után mély kómába esett, és nem lehetett tudni, hogy felépül-e valaha.

ht_brain_damage_recovery_sr_140515_12x5_1600

A család végül 2 hónap reménykedés után beleegyezett, hogy a fiút lekapcsolják a gépekről, és szerveit is felajánlották. Mielőtt azonban kihúzták volna a konnektorból az életmentő gépeket, Sam – hihetetlen módon – megmozdította két ujját. Pár nappal ezután Sam magához tért, azóta megtanult beszélni, és bár járókerettel ugyan, de hamar járni is képes volt.

Schmid orvosa, a világhírű idegsebész, dr. Robert Spetzler azt állítja, a fiú gyógyulása igazi orvosi csoda, hiszen Sam sérülései halálosak voltak. A fiú ma már kosárlabdázik, és köszöni szépen, jól van.

Forrás: Littlethings, ABCNews