Már csak 5 év, és lejár az okostelefonok ideje – Az a baj vele, hogy az egyik kezünket túlságosan lefoglalja

Ma még hajlandóak órák hosszat sorban állni, eladósodni, és kezüket-lábukat törni az emberek egy új okostelefonért, de svéd kutatók szerint már nem sokáig: a menő okostelefonoknak öt éve van már csak a piacon.

Svéd kutatók közel százezer embert kérdeztek meg Svédországban, és 39 másik országban az okostelefonok használatával kapcsolatban. A válaszok egybeestek a szakértők előzetes véleményével, miszerint az okostelefonok használata problémás, hiszen legalább egyik kezünkre szükség van használatához.

A jövőben emiatt az okosórák, és más, kényelmesebben használható eszközök lesznek majd divatosak, amelyek használatához nem lesz szükség arra, hogy lefoglaljuk bármelyik kezünket. Sőt, az sem elképzelhetetlen, hogy mesterséges intelligenciájú segítőket használunk majd.

Rebecka Cedering Ångström, a kutatás egyik vezetője szerint a technikai eszközök hipergyors fejlődésének köszönhetően a ma még csak keveseknek elérhető, vagy csak tervezőasztalon létező készülékek hódítanak majd, és nem a régi, unalmas okostelefonok.

Forrás: Mirror