Ha az apa személyisége lenyűgözőbb, mint az anyáé, akkor leányuk lesz – gondolták 100 évvel ezelőtt

Az 1800-as években ugyan még messze jártak a modern orvostudománytól, az olyan gyógyítók, mint doktor Kellogg és társai úgy gondolták, ők mindent tudnak a nők testéről, és arról is, hogyan lehet előre eldönteni, kislányt vagy kisfiút szüljenek.

Figyelem, kevéssé tudományos, ám annál szórakoztatóbb elméletek sora következik!

3379097

A módszer nagyon egyszerű volt, legalábbis B.G. Jefferis egészségről íródott könyve szerint: a még éretlen peték gyengék, ezért azok megtermékenyülve lányok lesznek, ám az erős, érett pete már elég jó ahhoz, hogy fiú legyen belőle. Az elmélet farmerektől származott, akik észrevették, hogy az állatoknál a korai megtermékenyítés nőstény, míg a későbbi hím utódot eredményez.

Elisabeth Robinson Scovil 1896-os művében szintén a nemek eldöntéséről értekezik, szerinte az apán múlik a dolog. Ha az apa erős, és fizikailag fittebb, illetve személyisége is lenyűgözőbb mint az anya, akkor a gyerek lány lesz, minden más esetben fiú.

Ha a fogantatáskor az anya izgatott, és alig várja, hogy fia legyen, valószínűleg teljesül a kívánsága.

A szülők életkorát is számításba kellett venni, ha az apa sokkal idősebb az anyánál, valószínűbb, hogy lányai születnek majd.

Egy orvos egyébként az új eszköz, a sztetoszkóp használatával a már megfogant babáról meg tudta mondani, fiú-e vagy lány, csupán azáltal, hogy meghallgatta a szívverését. Természetesen nagyon elmélyült hallgatózás és kiváló hallás kellett ahhoz, hogy megkülönböztessék a szív lassú pulzálását a 130 fölötti szívveréstől, utóbbi ugyanis izgatott lányra utal, míg a lassú szívverés szilárd, nyugodt fiúmagzatra vall.

Forrás: Mentalfloss