A nagypapa jól van, kösz! – Az olaszok paródiát készítettek a németek szívhez szóló karácsonyi reklámjáról

Az adventi időszak elején ismertük meg azt a népszerű karácsonyi reklámot, amit egy német élelmiszer-üzletlánc készített. A megható felvétel azt üzente, hogy addig látogassuk meg szeretteinket, amíg még megtehetjük, míg élnek a szüleink.

A német filmben egy idős úr hiába várja haza gyermekeit, mikor eljön az ünnepek ideje, évről-évre egyedül költi el a karácsonyi vacsorát, míg nem egy nap zseniális ötlete támad. Üzenetet küld gyermekeinek, melyben azok édesapjuk halálhírét olvassák, majd a bűntudattól hajtva egyből rohannak haza.

Itt láthatod a németek megható karácsonyi reklámját:

Az olasz Casa Surace nevű cég most előállt a megható reklámfilm paródiájával

Az olaszok szerint míg a német bácsinak a saját halálhírét kell terjesztenie, hogy hazacsalogassa gyermekeit, addig az olasz öregúrnak pontosan elég, ha fenyegetően annyit üzen a gyerekeinek:

“Gyertek haza, mert különben kidobom a rakott padlizsánt!”

A film zenéje, a jelenetek, szinte egytől egyig megegyeznek a német eredetivel, a gyerekek pontosan olyan tragikus arckifejezéssel  köszöntik egymást a szülői ház előtt, mintha legalábbis meghalt volna valaki, és ez a drámai hatás egészen addig fokozódik, míg a nagypapa ki nem mondja:

“Na most aztán üljünk le enni, mert kihűl a rakott padlizsán!”

A paródia szerint néha ezer szó sem elég. Na, akkor kell a rakott padlizsánhoz folyamodni, az biztosan elég lesz majd. Hát igen, az olaszok hisznek Istenben, a szerelemben – na és a finom ételekben.

Forrás: Repubblica.it

O. M.