Eddig soha nem látott állatfajokat találtak a háború sújtotta Dél-Szudánban

A természet még mindig tud meglepetéseket okozni, nem is akármilyeneket. Az emberek háborúznak, fegyvereket ropogtatnak, élnek, halnak, uralkodnak, győznek vagy vesztenek, az állatok megbújva ugyan, de továbbra is élik a maguk életét. Fákra erősített kamerák segítségével először sikerült lencsevégre kapni erdei elefántokat, és olyan, Dél-Szudánban eddig nem is ismert fajokat, mint az afrikai aranymacska.

Forest_elephant_family_South_Sudan_2015-12-11

Elefántok márpedig nem élnek az erdőben – gondoltuk eddig, amíg a Fauna and Flora International (FFI) kutatócsoportja meg nem találta a legészakabbra élő az erdei elefántcsordát Afrikában. Az erdei elefántok kicsit kisebbek, mint a szavannán élő példányok, egyenesebb az agyaruk, kerekebb a fejük, de életmódjuk, viselkedésük majdnem azonos.

Bojtosfülű disznók

Bojtosfülű disznók

Az elefántok mellett filmre vették a Dél-Szudánban eddig sosem látott afrikai aranymacskát, a bojtosfülű disznót, és az óriás tobzoskát is.

Afrikai aranymacska

Afrikai aranymacska

Az egyébként valóságos csoda, hogy állatok még megélnek ott, ahol az illegális fakitermelés miatt állandó veszélyben élnek, az állatok élőhelye egyre csak csökken, az eredei elefántok száma pedig nagy mértékben fogy.

Leopárd oson

Leopárd oson

Akik mégis megélnek azon a kis helyen, ami még maradt nekik, az orvvadászok célpontjaivá válnak. Hiába szerelnek nyomkövetőket az elefántokra, csak azoknak, akiket nyomon követtek, már a fele elpusztult a két éve újra fellángoló harcok miatt.

Méhészborz

Méhészborz

Bivalyok

Erdei bivalyok

Erdei antilop

Erdei antilop

Forrás: EarthTouch