Így lesz egy erős, egészséges nőből egy év alatt lelki roncs – Képeken egy lány életének legrosszabb éve

A videó a megjelenése utáni héten már hárommilliós nézettségnél jár, ami nem is csoda, hiszen érzékletesen megmutatja, hogyan lesz egy erős, egészséges nőből egy év alatt lelki roncs, aki azt sem tudja, megéli-e egyáltalán a holnapot.

Lehet gondolkodni azon, hogy ugyan, biztos csak kisminkelték, de csak hazánkban többezer nő, gyerek szenved sérüléseket, amik valódiak. Emellett  évente 700-900 nő hal meg családon belüli erőszak miatt az EU-ban. Azt nem lehet rájuk festeni.

Sokféle módon lehet felhívni a figyelmet a családon belüli erőszakra. A szavak azonban, legyenek bármilyen érzékletesek is, nem hozzák közelebb az utca emberét az áldozathoz – pláne úgy, hogy nagy részük igyekszik lelkileg is eltávolodni az egésztől. Ez a horvát videó viszont, amin egy bántalmazott nő mutatja meg minden egyes napját, talán végre célba talál.

A nők elleni erőszakról sok szó esik mostanában, talán sokakban fel is merül, minek kell erről ennyit beszélni, régen is ez volt, mégis szótlanul tűrt mindenki. Bár a válasz egyértelmű, azért elismételjük: azért, mert nőket, gyerekeket – adott esetben fizikialag gyengébb férfiakat – megverni, megfélemlíteni, megalázni, önbizalmát elvenni senkinek, semmilyen körülmények között nincs joga, akkor sem, ha maga az erőszak elkövetője férj, apa, és egy önbizalomhiányban szenvedő, kisebbségi komplexusos, agresszív, manipulatív, rettegő kis indulatgombóc. Nincs felmentés. Nem hibáztathatjuk azokat, akik a hálójukba kerülnek, inkább segítsünk nekik kiszabadulni onnan, mielőtt olyan sérüléseket szenvednek, amik egész életüket tönkreteszik.

Forrás: TheMindUnleashed