Ez az okostelefonos alkalmazás mentheti meg sürgős esetben a gyerek életét

Bármikor előállhat egy olyan helyzet, baleset, betegség esetén, amikor hirtelen azt sem tudod, hová kapj, mit tegyél, orvoshoz rohanj a gyerekkel, mentőt hívj, vagy csak az otthoni patikából válassz valamit. Egy okostelefonos alkalmazás most segítséget nyújt mindebben.

Az itthon egyedülállónak számító Zsebdoktor alkalmazás jól jön akkor is, ha például az ünnepek alatt nem éred el a gyerekorvosotokat, és nem tudod, be kéne-e menni az ügyeletre – ahol ilyenkor mindig ezren vannak – , vagy sem.

Az alkalmazás használatával végigmehetsz egy diagnosztikai útvonalon, ami megnyugtató választ adhat, de még jobb, hogy azonnali telefonos segítséget kérhetsz a nap 24 órájában, akár hajnali kettőkor is, mégpedig praktizáló gyermekorvosoktól, rossz esetben pedig gyerekmentőt is hívhatsz. A telefonon zajló diagnosztikai tanácsadás ingyenes, az orvossal való konzultáció viszont percdíjas – csak hogy legyen miből finanszírozni a szolgáltatást.

A fejlesztés nagyon friss, csak a napokban vált elérhetővé az Android operációs rendszerű okostelefonokon, IOS-re csak a következő év elején készül el, viszont akinek passzol a rendszeréhez, az teljesen ingyen letöltheti.

Forrás: Zsebdoktor