Cuki videó: Állatok, akik arra születtek, hogy ágakat ölelgessenek és mosolyogjanak

A Costa Ricán található állatmenhelyen, a Toucan Rescue Ranch-en nem csak kutyákat vagy macskákat fogadnak be, hanem papagájokat, tukánokat és persze lajhárokat is. Ezen a videón te is megnézheted, milyen szeretetreméltó állatok tudnak lenni a lajhárok, ha hagyják őket kibontakozni.

Marley, aki Bob Marley-ról kapta a nevét tényleg olyan lusta, mint egy igazi lajhár: egyáltalán nem szeret mászni, őt már az is boldoggá teszi, ha naponta egyszer eljut a hintaszék alján lévő lécre, neki már az a 3 centi is elég megerőltető. Ha pedig elérte “úticélját”, akkor durmol egyet.

Bella békés állat lehet, mert csak Lattéról és Moccáról meséli azt a zoológus gondozójuk, Lucy Cooke, hogy elég sokat vitatkoznak, és néha bizony annyira agresszívek, hogy nem csak egymást, de a gondozójukat is megharapják.

Épp ezért nem ajánlják őket háziállatként magánlakásba. Egy dologban azonban mindannyian megegyeznek: elragadó a mosolyuk és imádnak székeket, faágakat ölelgetni.

A felvételen látható háromujjú lajhárok még kicsi korukban kerültek a menhelyre

Egy autóbalesetben vagy még a vadonban elvesztették édesanyjukat, így teljesen magukra maradtak. Ma már azonban annyira ügyesen másszák meg a hintaszék rácsait, hogy ha így haladnak, nem sokára szabadon engedhetik majd őket, és akkor élesben is gyakorolhatják, milyen is az, hintázó faágakon mászni. Lehet, hogy Marley a vadonban is inkább csak az alsó gallyakat veszi magának célba, mint most a hintaszéken.

Forrás: The Toucan Rescue Ranch

O. M.