Egy fiatal lánynak kellett értelmetlenül meghalnia – Ez történik a szervezeteddel, ha megiszol 15 felest egy óra alatt

A tengerentúlon régóta divat a drinking game, azaz az olyan kocsmai szórakozás, ahol adott jelre mindenkinek le kell döntenie egy felest – rövid időn belül persze jó sokszor. Felmerül a kérdés a szilveszteri bulik előtt-után, hogy hol van a határ? Nos, mi már tudjuk.

A 17 éves jó tanuló, kiváló sportoló, megbízható Shelby Allen a karácsonyi szünet első napját ünnepelte barátnőjével, annak családjával, és egy őrült bulit csaptak. Shelby kíváncsiságból tizenöt felesnyi vodkát ivott meg egy óra alatt, miközben barátaival csetelt. Ahogy az ilyenkor történni szokott, Shelby rosszul lett, hányni kezdett, barátnője pedig egy idő után otthagyta a fürdőszobában, hiszen ő is tajtrészegen küzdött saját rosszullétével.

Shelby a családjával

Shelby a családjával

Shelbyt reggel megpróbálták magához téríteni, de addigra meghalt, a kiérkező mentők sem tudták újjáéleszteni. A rendőrök nyomozása alapján kiderült, hogy többen is látták, hogy Shelby nagyon rosszul van és segítségre szorul, de nem tettek semmit, sőt, a lányok az este első felében a felnőttekkel együtt ittak alkoholt, nem is keveset.

Az eset több éve történt, Shelby szülei viszont  nem akarják, hogy a tragédia bárki mással megessen, ezért minden évben mesélnek, és azt szereznék elérni, hogy szigorítsák a fiatalkorúak alkohollal való kiszolgálását Amerikában – ott, ahol évente ötezer, 21 év alatti fiatal hal meg a túlzott alkoholfogyasztás következményei miatt.

Shelby

Shelby

Mi az az alkoholmérgezés?

Az alkohol túladagolás esetén alkoholmérgezést okoz, testsúlytól és az alkohol fajtájától függően más és más időpontokban, illetve mennyiségeknél. A 0,5-1,5 ezrelékes véralkoholszintnél ittasságról, 1,5-2,5 ezrelék részegségről, 2,5-4 ezrelék véralkoholszint esetében alkoholmérgezésről van szó, itt már az adott ember öntudatát veszti, aluszékonnyá válik, nehezen ébreszthető, esetleg kómába is esik. A légzés lassulása miatt az agyban oxigénhiány lép fel, végül az agy blokkolja a légzés és a szívritmust szabályozó testi funkciókat, agy- és szívkárosodás történik, és az ember meghal.

Forrás: Goodhousekeeping