A férfi, aki a lángoló hotel 48. emeleti erkélyén élte túl a dubaji szállodatüzet

Dennis Mallari csak az éjféli tűzijátékot szerette volna lefényképezni, ezért utazott Dubajba. Ám ennél sokkal többet kapott: szikrákat, lángokat, füstöt, egy komplett katasztrófát.

A fotós az Address Downtown Dubai hotel 48. emeletén kuporgott, innen akarta lefényképezni a világ legmagasabb épületén, a Burj Kalifán látható fényjátékot, onnan lövik fel minden évben a legszínesebb rakétákat. Mindeközben azonban a szálloda, ahol Mallari tartózkodott, kigyulladt, a tűz gyorsan terjedt fölfelé, a fotós nem juthatott be a szobájába, mert az már tele volt füsttel, így csak az emeleten élhette túl a tüzet.

Dubai

Amíg nézte a szobájában gomolygó füstöt, utolsó üzeneteket kezdett küldeni a családjának a telefonján, illetve könyörgött, hogy valahogy mentsék meg, ha lehetséges. Félelmét csillapítandó a férfi ezután filmezni kezdte a lángokat, de két óra után ebből is elege lett, és kitalálta, hogy az ablakmosó állvány kötelén át leereszkedik, még ha nem is ér a földig – az is jobb, mint elevenen elégni.

Így lángolt a szálloda:

Amikor már átmászott az erkély korlátján, meglátta, hogy jönnek a tűzoltók, ezért maradt, ahol volt, a tűzoltók pedig oxigénmaszkot adtak rá, és kimentették. Miután földet ért, teljesítette a feladatot, amiért jött: a lángoló szálloda mellől fényképezte a szilveszteri tűzijátékot.

Forrás: Independent