Kómába esett a 13 éves kisfiú egy kanál fahéjtól, mert menő akart lenni

A fahéj fogyasztása halálos is lehet. Nem kell hozzá sok: elég, ha mindössze egy teáskanálnyi fahéjat eszel meg, és máris kómába eshetsz tőle, mint ahogy azt egy 13 holland fiú esete is bizonyítja.

Az Amsterdam közelében élő 13 éves Germain 5 napig volt kómában, miután elfogyasztott egy teáskanálnyi fahéjat az úgynevezett Cinnamon Challenge (Fahéjkihívás) nevű játék keretein belül.

kisfiu

A 13 éves Germain kómába esett és majdnem belehalt egy értelmetlen játékba (Fotó: Stern.de)

A világhálón divattá vált, hogy a fiatalok kiposztolják, ahogy fahéjat esznek

S ezután semmilyen folyadékot sem isznak meg, majd esetleg kiköhögik az elfogyasztott, de számukra emészthetetlen fűszert. A holland srác esetében azonban majdhogynem halálos kimenetele lett a “jó bulinak ” ígérkező fahéjevésnek. Miután Germain csodával határos módon 5 nap után épen és egészségesen felébredt a kómából, azt üzente társainak, hogy inkább sose próbálják ki a fahéjevéses fogadást, mert nincs értelme, hogy ők is kórházba kerüljenek, neadjisten meghaljanak egy bugyuta fogadás miatt.

A fahéj fogyasztásakor ugyanis oxigénhiány következik be a szervezetben

Legalábbis akkor, ha nem iszunk rá semmilyen folyadékot, és magában fogyasztjuk a Távol-Keletről származó fűszert. Természetesen kisebb mennyiségben egyáltalán nem káros a fahéj, pláne ha nem készítünk arról felvételt, ahogy esszük, és nem rohanunk egyből kiposztolni a Facebook-ra, mint ahogy a holland fiú is tette.

Forrás: Stern.de

O. M.