Árammal büntet rossz szokásainkért a legújabb okosóra

Dohányzol? Túl sok édességet eszel? Kövér vagy, de nem tudsz parancsolni magadnak, hogy végre lefogyj? Rágod a körmöd? Nem kelsz fel időben reggel? Nos, mától mindennek vége! Itt az új kütyü, ami alaposan megbünteti a rosszcsont felnőtteket, akik nem képesek uralkodni magukon, mégpedig árammal.

A Pavlok nevű szerkezet bizsergető, csípős, kellemetlen érzést okoz a bőrön, de csak akkor ha megnyomunk egy gombot – kivéve reggel, ugyanis ha a beállított ébresztőra hangjára nem kelünk fel, már magától is megráz, sőt, eredményeinkről, legyen szó leszokásról, sportról, vagy bármi egyébről, rendszeresen információkat küld egy kontrolláló személyhez (magyarul beárul az anyukánknak, hogy rosszak voltunk).

home-hero-product-image

A gyártó szerint több, mint nyolcvan éves kutatási eredmények bizonyítják, hogy az emberek lenevelhetők rossz szokásaikról áram használatával. A feltaláló, Maneesh Sethi például egy időben csak azért tartott fenn egy titkárnőt, hogy az rácsapjon, ha munka helyett órákig a Facebookon lóg.

A kütyü tehát önbüntetésre nevel, ami nagyon rossz irány, már ha saját egészségünk, jólétünk és örömünk elérése a cél. Viszont micsoda távlatokat nyithat a gyereknevelésben, és az engedetlen házastársak regulázásában! Nem vitted le a szemetet? Nesze, áram! Pakolj össze, Jocika, különben még nagyobb lesz a feszültség!

Az óra ára több, mint kétszáz dollár, de ebből a pénzből inkább menjünk el szakemberhez, és derítsük ki, mi áll rossz szokásaink mögött, és talán az okot szüntessük meg – ha lehet, áramütés nélkül. Vagy egyszerűen szeressük, és tekintsük felnőttnek önmagunkat, akiknek nincs szükségük “verésre” ahhoz, hogy normálisan viselkedjenek.

A háttér:

A Pavlok óra Ismerős a pavlovi reflexre épít. A kísérletben a tudós, Pavlov arra szoktatta a kutyákat, hogy csengőszó előzi meg az etetést. Az ebek később már kaja nélkül, csupán a csengőszóra is nyált termeltek, és készültek az étel megevésére.

Forrás: Pavlok