A lány, aki lehetetlen derékkal csavarta az ujja köré a férfiakat az ötvenes években

Betty Brosmernek annyira vékony a dereka, hogy az már nem is nevezhető darázsderéknak. Sokkal inkább hasonlít egy homokórára.

l7

Ő volt az 1950-es évek első igazán profi fotómodellje, aki elsőként szerezte meg a fényképeinek a teljes használati jogát.

l4

Annak idején rengeteg magazin közölte le a fotóit, köztük volt a LIFE és a Time is. Később aztán a ma is létező Shape magazin egyik alapító tagja lett.

l10

Azt beszélik, hogy kellett azért egy kis segítség Betty-nek, hogy így nézzen ki: állítólag annyira szűk fűzőt használt, hogy végül ilyen lehetetlen formájú lett a dereka.

l1

Betty paraméterei az 1950-es években (azóta se sokat változtak): dereka mindössze 45 cm volt , mellbősége 95 cm, csípője pedig 90 cm.

l3

Betty ma már 80 éves, de alakja változatlanul vékony.

l8

Rendszeresen közöl egészségügyi témájú cikkeket a honlapján és több magazinban is, írásait 17 nyelvre fordítják le minden hónapban, több millióan olvassák cikkeit.

l2

Elképzelhető, hogy róla mintázták a Disney-hercegnőket és a Barbie-babákat, mert normális földi halandónak nem adatik meg ez a típusú darázsderék.

l6

Talán nem is baj, persze.

l5

Forrás: MessyNessyChic | Betty Brosmer | BettyWeider.com

O. M.