A pici Angela Merkel makkegészséges, édesanyja is jól van

Egy szír házaspár Angela Merkelnek nevezte el Duisburgban született kislányukat.

A 20 éves édesanya, Tema Alhawar, és a 26 éves édesapa, Mamon Alhamza közös gyermeke az Angela Merkel keresztnevet kapta, 3300 gramm volt a súlya és 55 cm a hossza, mikor még tavaly, 2015. december 27-én a világra jött. Mivel az édesanya már túlhordta gyermekét, az orvosok a császármetszés mellett döntöttek. Mindketten, az édesanya és gyermeke is jól vannak.

AngelaMerkel

A kis Angela Merkel (Fotó)

A szíriai háború elől menekült házaspár a német kancellár felé érzett háláját szeretné kifejezni a névadással. Eredetileg úgy tervezték, hogy ha kislányuk születik, a Habier nevet fogja kapni, de aztán mikor a Sankt Johannes kórházba került az édesanya, és végre biztonságban érezte magát, akkor a házaspár úgy döntött, mégis inkább legyen a kicsi neve Angela Merkel. Azt még persze nem tudni, hogy fogják majd becézni gyermeküket, csak sejteni lehet, hogy nem mindkét keresztnevet, hanem csak az Angelát fogják használni a mindennapi életben.

Ez a kislány azonban nincs egyedül a számunkra kissé szokatlan keresztnevével, hiszen 2015. augusztusában már született egy másik gyermek, aki – fiú lévén – a Christ Merkel nevet kapta kameruni származású édesanyjától.

merkel2

Chris Merkel (Fotó)

Viszont az is elképzelhető, hogy ezen a két ismert eseten túl még számos szülő választotta a német kancellár nevét gyermekei számára, erről még nem készültek hivatalos adatok.

Forrás: derwesten.de

O. M.