Csak 25 év után tudta meg egy nő, hogy csecsemőként elcserélték a kórházban

Azt hinnénk, hogy ilyen filmbe, vagy rémálomba illő dolog ma már nem történhet meg, pedig nagyon is valóságosan összecserélték a kórházban azt a 25 éves lányt, aki csak egy véradásnál tudta meg, hogy nem a biológiai szülei nevelték fel.

Ha a 25 éves lány nem megy el vért adni, és nem közlik vele, hogy egyik szülőjével nem azonos a vércsoportja, talán sohasem derül ki, hogy nem az anyjának hitt nő hozta őt világra. A hatalmas bakit  1990 október tizenötödike és november huszadika között követhették el a grazi Egyetemi Kórházban. Egyelőre nem tudni, hogy ki lehetett a másik kislány, így azóta felhívást tett közzé, hogy a megadott időpontban született lánygyermekek jelentkezzenek a kórházban ingyenes DNS vizsgálatra.

A kórház nem biztos abban, hogy náluk cserélték össze a csecsemőket

Azt mondják, majd akkor kérnek bocsánatot, ha a hiba bizonyított lesz. Egyelőre még az is megtörténhetett, hogy a babákat a kórház falain kívül cserélték össze – bár lássuk be, ez azért kevésbé valószínű.

A kórház bejárata

A kórház bejárata

Csecsemők összecseréléséről számos más történet is napvilágot látott

2013-ban egy Dél-Afrikai származású anya már elvált férjétől, amikor az apa azzal a címszóval nem akart tartásdíjat fizetni, hogy a gyerek nem is az övé. A DNS tesztnél kiderült, hogy tényleg nem az övé – de az anyáé sem, ugyanis 2010-ben a csecsemőket összecserélték a kórházban.

Magyarországon is történt már hasonló eset

1966-ban Átányon sok Suha vezetéknevű ember élt. Két Suháné egyszerre ment szülni az egri kórházba, ahol mindkét baba karszalagjára csak annyi került fel: Suha. A nővér összecserélte őket, de ezt csak az egyik anya hosszú utánajárásának köszönhetően ismerték fel, a gyerekeket pedig végül visszacserélték.

Forrás: TheLocal