“Jelige: Ne piszmogjunk!” Lényegretörő társkereső hirdetések az 1900-as évek elejéről

Az 1900-as évek elején  főként nyugaton nagyon nehéz volt ismerkedni, ha az ember lakóhelye közelében nem talált megfelelő társat, csak az újsághirdetések maradtak.

Az akkori hirdetések nem hasonlítottak a mai társkeresős szövegekhez. Rövidek, gyakorlatiasak és lényegretörőek voltak, a szerelem vagy bármiféle romantika szóba sem került. Volt, aki házvezetőnőt keresett, más szorult helyzetéből szabadult volna egy jól sikerült házassággal, de azonnal. Most megmutatunk néhányat belőlük.

3398203

“Úriember szeretne levelezni azzal a fiatal hölggyel, aki világos ruhában, nagy fekete kalappal a fején múlt vasárnap este egy Broadway autóban ült egy rágózó hölgy mellett.”

“A városban idegen fiatal hölgy keresi annak az úrnak a társaságát, aki tegnap este a 6:30-as Akeny autón volt. Azt mondta, hogy most vágatta le a haját 25 centért, miközben cipőit ingyen kitisztították a Model barber Shots szalonban. Azt mondta, az a hely csak a legjobb borbélyokat alkalmazza.”

“Hivatalban dolgozó úriember keres női asszisztenst, ha a hölgy megfelel, házasság is szóba jöhet.”

“Középkorú szerelő keresi szőke, 25 év körüli, testes, tiszteletreméltóan házias hölgy társát, tárgy: házasság.”

“Egy érett korú, jó feleséget keresek. Szép otthonom van, bevételem is, de kéne egy feleség, aki kisegítene, így együtt élhetnénk úgy, hogy egyikünknek sem kéne dolgoznia.”

“Egy keletről jött úriember keresi olyan özvegy társaságát, akinek farmja van. Egy vagy két kisgyerek nem akadály, cél a házasság.”

“Feleséget keresek. Farmer lánya lenne a legjobb, aki hajlandó szegény férfihoz menni. Legyen jó lány, szép, vékony, bűnözők kíméljenek.”

“36 éves özvegy házasodna Alaszkából, vagy keletről származó úriemberrel. Van némi bevételem, kiváló házvezetőnői képességeim vannak, remekül főzök, bárhová elköltözöm, minden levélre válaszolok. Jelige: Ne piszmogjunk.”

“Fiatal New York-i üzletember keresi 18-24 év közti hölgy ismeretségét, akinek van legalább ötszáz dollárja. Heti ötven dollár biztosított. Cél:házasság.”

“Vonzó, kifinomult, anyagilag független, készpénzzel és ingatlannal rendelkező, nagylelkű, jóindulatú hölgy keresi férjét és tanácsadóját.”

“Harmincéves úriember keresi özvegy vagy szobalány társaságát, szigorúan bizalmasan, bűnözők, pincérnők kíméljenek, céllövöldei dolgozók, női borbélyok megfontolás tárgyát képezik. Tárgy: házasság.”

Forrás: Mentalfloss