Genetikai betegsége miatt különleges képességekre tett szert egy kislány

Sosem éhes, sosem fáradt, és sosem fáj semmije: akár az ideális gyerekről is szó lehetne, de ő tényleg létezik, Olivia Farnsworth-nek hívják, érzéketlenségét pedig egy betegségnek köszönheti.

A hétéves brit kislányt orvosai csak bionikus lánynak nevezik, aki háromféle érzéketlenséget egyesít magában – ilyet még az orvosok sem láttak soha. A betegség miatt azonban Olivia veszélyérzete nem alakult ki megfelelően, kiszalad száguldó autók elé, nem veszi észre, ha megsérti magát valamivel, még azt sem érzi, ha eltöri a karját vagy a lábát.

Olivia Farnsworth of Crosland Moor, Huddersfield suffers from a rare chromosome disorder which means she does not feel pain and rarely gets tired. Doctors have called her bionic.

Szülei és négy egészséges testvére folyamatosan rajta tartják a szemüket a kislányon, etetik, altatják, ám ennek ellenére is megtörtént egy alkalommal, hogy elgázolta egy autó – az orvosok szerint azért úszta meg csak kisebb sérülésekkel, mert a fájdalomérzet teljes hiánya miatt a kislány izmai nem feszültek meg védekezésként.

Olivia betegsége annyira ritka, hogy a szülők jelenleg arra gyűjtenek pénzt, hogy legalább a kutatását elkezdhessék.

Forrás: Metro