Nincs ötleted farsangi jelmezre? Öltözz menekültnek! – Furcsa ötlettel állt elő az Amazon

Az első és a második világháború menekültjének érezheted magad, ha megveszed ezt a jelmezt – így szólt az a reklám, amit az Amazonon lehetett látni. Az oldal vásárlói azonban annyira felháborodtak az emberi méltóságot sértő piaci fogás láttán, hogy végül lekerült az oldalról a morbid jelmez.

Az osztrák Kurier beszámolója szerint a gyerekjelmezek ára 24 és 36 euró (7200 és 10.800 Ft) között mozgott, és akár már egy négyéves gyerek is viselhette volna farsangkor a háborús menekült fiú- vagy lánykosztümjét. De ez még nem minden: egyes jelmezekhez még gázmaszk is járt.

menekult_amazon_tiszta

Az olasz Caritas szóvivője, Oliviero Forti szerint:

“az Amazonnak inkább a menekültek mentőmellényet kellene finanszíroznia”.

Az Amazon erre azt válaszolta, hogy nem a vállalat kívánt hasznot húzni a menekültekből, hiszen az ajánlat nem a cégtől származott, hanem egy külsős eladótól.

A német Spiegel magazin arról számolt be, hogy Angliában bevett szokás, hogy megelevenítik a híres történelmi eseményeket, így a világháborús menekültáradatot is. Ilyen alkalmakkor a gyerekek jelmezbe öltözve élik át az adott kor neves eseményeit. A Spiegel szerint ezzel magyarázható az, hogy a német szülők felháborodtak a jelmezek láttán, míg az angol szülők sokkal inkább örültek annak, hogy interneten is megrendelhetik a csemeték jelmezét az adott történelemórára készülve.

Forrás: Kurier.at | Spiegel.de

O. M.