Így folyik a tudattalan, ősi harc a nők között a férfiakért

Peteéréskor a nők viselkedése alaposan megváltozik: más színeket viselnek, kivirulnak, flörtölni kezdenek, és nagyon irigyek lesznek a vetélytársaikra. Mindenképpen le akarják győzni őket, főként azokat, akik szintén ovulálnak.

A San Antonió-i Texas Egyetem és Minnesota Egyetem kutatói különböző teszteknek vetették alá a nőket

Például kaptak “képzeletbeli” pénzt, és azt tetszés szerint oszthatták szét – szinte mindegyik alany vonakodott pénzt adni az épp ovuláló vetélytársaknak. A nem ovuláló nők a pénz felét azért felajánlották, de az éppen az ovuláló nők csupán 25%-át ajánlották fel nőknek – a férfiakkal szemben viszont meglepően jóindulatúak és készségesek voltak.

Fontos tudni, hogy a nők ilyenkor nem szándékosan, tudatosan viselkednek így, ez alapvetően a hormonrendszerrel és az ösztönökkel összefüggő, tudattalan versengés a férfiakért abban a néhány napban, amikor a test jelzi, hogy megfoganhat egy kisbaba.

2

Bal oldalon a termékeny, jobb oldalon a kevésbé termékeny nő képét látod

Egy másik kísérletben épp ovuláló, és épp nem ovuláló nők fényképeit mutatták a női alanyoknak, és miközben a férfiak a termékeny állapotban lévő nők arcát vonzóbbnak találták, a női alanyok épp ellenkezőleg, csúnyábbnak, fenyegetőnek látták a vetélytársakat. Tehát nemcsak a férfiak, de a nők is észlelik az ovuláló nő természetes változásait, és féltékenyek lesznek.

Forrás: Dailymail