Kíváncsi volt, mi történik: Medencében lőtt magára éles fegyverrel az őrült fizikus

Andreas Wahl minden diák álma, ő aztán látványosan szemlélteti a fizikai törvényeket és a kísérletek eredményeit. Nemrég még 14 méteres szabadesést vállalt be, most pedig saját magára lőtt a víz alatt.

A fizikus kíváncsi volt, mi történik, ha egy fegyvert elsütünk a víz alatt. Nem vett fel védőfelszerelést, egyszerűen beállt a vízbe, és a vízálló fegyver ravaszát meghúzta egy kötél segítségével. Szerencsére a lövésnek csak a hangja volt nagy, a lövedék két méter megtétele után csendben a medence aljára merült. A víz ugyanis nyolcszázszor sűrűbb a levegőnél, így jóval nagyobb ellenállást fejt ki a golyóra.

További veszélyes kísérletek

Wahl korábban már bebizonyította, hogy ha egy test, körmozgás közben a forgás középpontjához  közeledik, akkor folyamatosan gyorsul, s ezt úgy szemléltette, hogy 14 méter mélybe vetette magát úgy, hogy testéhez egy kötél volt kötve, aminek másik végére súlyt helyezett el, ami egy tartórúd körül forgott. A súly gyorsabban tekeredett a tartórúd köré, mint ahogy Wahl zuhant.

Talán eddig sem kellett mondanunk, hogy senki, de senki ne csinálja Wahl után a műveleteket, de az égő házas kísérletnél valóban feleslegessé válik. A fizikus bevizezett testtel ment be egy égő házba, ezzel bizonyítva, hogy a fizika törvényei szerint viszonylag sok energia kell ahhoz, hogy vizet párologtassunk, így csuromvizesen rövid ideig a hatalmas lángok között sem égünk meg.

Forrás: Iflscience