Egy bangladesi férfi, akinek “fa” nő a keze helyén

A 26 Abul Badzsandar tíz éve vett észre néhány furcsa szemölcsöt egyébként normális kezén. Ezekből az apró elváltozásokból mára borzasztó betegség lett, ami mára teljesen megbénította a férfit.

ad_194819723-e1454170394690

A Khulna megyéből származó fiatal családapa, Abul Badzsandar rendkívül ritka, genetikai eredetű bőrbetegségben, az úgynevezett epidermodysplasia verruciformisban szenved, keze-lába úgy néz ki, mint egy fa gyökerei. Abdul nem tud vele fogni, dolgozni, fához hasonló kezei egyenként öt kilós nehezéket jelentenek.

ad_194819730-e1454172098168

Az első szemölcsök tíz évvel ezelőtt jelentek meg a bőrén, de az állapota négy évvel ezelőtt kezdett drámaian romlani.

˝Azt hittem eleinte, hogy ártalmatlan dolog. Aztán egyre romlott a helyzet, és már dolgozni sem tudtam˝ – mesélte Badzsandar.

A férfit a munkahelyéről elbocsátották, mikor látták, hogy nem fogja tudni elvégezni a munkáját a ritka bőrbetegsége miatt. Hogy mégis pénzhez jusson valahogy, kénytelen volt cirkuszi látványosságként fellépni.

A fakéregre emlékeztető kinövések egyébként a HPV vírus egyik fajtájának tünetei, ám a vírusra ellenszer sajnos még nem létezik.

ad_194819736-e1454170841502

A gyökérszerű ujjak miatt a népnyelv faemberbetegségnek kezdte hívni a kórt – magyarázta Szamanta Lan Szen kórházvezető, akinek tudomása szerint Bangladesben nem fordult még elő ilyen szélsőségesen súlyos eset, de a világon is nagyon kevés fordult elő. A ˝fakéreg˝ eltávolítását egész sebészcsapatnak kell végeznie. Korábban gyógynövényekkel és homeopátiával próbálkozott a beteg, ám azok egyáltalán nem segítettek.

Szerencsére az állami kórház felajánlotta, hogy ingyen kezeli a férfit, és eltávolítják a lerakódásokat. A műtét természetesen kockázatos, hiszen ha megsértenek egy ideget, akkor Abul keze örökre lebénulhat.

A Tényekben egy videót is láthattunk róla:

Forrás: MetroTények.hu