Egy magyar lány világhírű képei az állatok szépségéről

Borsi Flóra, magyar fotós legújabb fotósorozata, az Animeye az állatok és saját szemét egy arcba építve mutatja meg, micsoda szépség rejlik a természet világában. A különleges smink és a mimika segítségével a fotók valóban azt az érzést keltik az emberben, hogy mennyire egyek vagyunk mi, emberek az állatokkal.

Nem ez az első jelentős projektje Flórának, hiszen többek között már a Louvre is bemutatta műalkotásait. Az Adobe Photoshop CC. pedig a Flóra képeit használta fel számítógépes programjához. Flóra közösségi oldalán még több csodaszép fotóban lehet gyönyörködni.

bf4

Fotó: Borsi Flóra

“Meg akartam mutatni, hogy az állatok mennyire érdekesek és egyedülállóak, minden pici részlet fontos lehet. Rengeteg hasonlóság van az emberek és az állatok közt” – meséli Flóra.

bf1

Fotó: Borsi Flóra

“Egy véletlen esemény adta az első lökést az animeye fotóimhoz. Egyszer, mikor egy szelfit akartam készíteni a kutyámmal együtt, akkor tűnt fel, mennyire hasonlít a szemünk.”

bf5

Fotó: Borsi Flóra

“Rengeteg munka rejlik minden egyes kép mögött. Az előmunkálatok – tehát a smink, a frizura – legalább 15-20 órán át tartanak, nem is beszélve magáról a fotózásról. Aztán jön a retusálás, ami szintén legalább 12 órát vesz igénybe.”

bf2

Fotó: Borsi Flóra

“Miután befejeztem ezt a sorozatot, úgy éreztem, letettem valamit az asztalra annak érdekében, hogy megmutassam, mennyire különlegesek és gyönyörűek az állatok valójában.”

bf3

Fotó: Borsi Flóra

Forrás: Boredpanda | floraborsi.com | Facebook

O. M.