A férfi, akinek nem sikerült hősnek lennie – Egy menő New York-i tanár mesél arról, milyen megalázó módon bántak vele diákjai

A legválogatottabb szitkokat és gúnyolódásokat kellett elviselnie annak a tanárnak, aki egy olyan manhattani középiskolában tanított, ahol hátrányos helyzetű, de eszes diákokat igyekeztek fejleszteni, és ugyanolyan esélyekkel elindítani a felsőoktatásba, mint a többieket. Ed Boland 22 év után hagyta ott a tanári pályát, és nemrég könyvet írt tapasztalatairól.

Homoszexuális fehér férfiként továbbra sem egyszerű az élet, pláne nem egy kemény New-York-i belvárosi iskolában. Boland egy perceg sem számított arra, hogy tárt karokkal fogadják majd, de a diákok ennél jóval messzebbre mentek. Arrogánsak, tudatlanok, rasszisták, kirekesztők és kegyetlenek voltak, nemcsak vele, de egymással is. Egy lányt a testszaga miatt gúnyoltak, egy másikat a fogai miatt, és még sorolhatnánk. Boland leírása szerint a szülők egyedül a tanároktól várták el, hogy kezeljék ezeket az eseteket, és neveljék meg a gyerekeket, de erre egyedül nem voltak képesek.

30AA9F0300000578-3427113-image-m-4_1454368525970
A kemény mag úgy beszélt és bánt a tanárral, mintha a szajhája lenne, és a legkisebb együttműködést sem tanúsították, sőt: amikor a tanár ezt számon kérte, minősíthetetlen szavakkal vágtak vissza, olyan módon, ami még a sokat próbált tanárt is elképesztette. Igyekezett türelmes lenni, megérteni, hogy a diákok azért viselkednek így az iskolában, mert otthon nagyon kevés helyzetben használhatják a saját erejüket, akaratukat, ezért ahol megtehetik, ott a végletekig elmennek.

Amikor a diáklány feljelenti a meleg tanárt szexuális zaklatás miatt

Az egyik legmeredekebb esete az volt, amikor az egyik lány, Valentina, akinek a tanár azt merte mondani, hogy sokkal okosabb, mint amilyennek az alpári beszédével feltünteti magát, és még sokkal többre is viheti az életben, ha változtat a viselkedésén, feljelentette a közismerten meleg tanárt szexuális zaklatás miatt.

A tanárt mindeközben folyamatosan magánéleti-szexuális jellegű kérdésekkel bombázták. Miközben tanított volna, a diákok folyamatosan arról kérdezgették Bolandet, van-e barátnője, vagy ha nem, akkor barátja, és kinek mije mekkora. Boland saját bevallása szerint nem tudott az a filmekből ismert, istenített, hős tanár lenni, aki így vagy úgy, de megszelídíti a kis vadállatokat, bármennyire is szeretett volna az lenni – így végül kilépett.

A videóban arról mesél, miért írta meg a könyvet, illetve felsorol néhány diákot is, egyik közülük egy dollátért árulta a testét az iskolában:

Forrás: Dailymail