A férfi, aki annyira okos volt, hogy 14 telitalálata volt a lottón

1992-ben Stefan Mandel lényegében nagyon egyszerű trükkel nyerte meg tizennegyedjére a lottó főnyereményét egy virginiai lottósorsoláson: megjátszott minden számvariációt, ami csak matematikailag lehetséges volt.

Utoljára a férfi 27 millió dollárt zsebelhetett be, cserébe azonban 7,1 millió szelvényt kellett kitöltenie és feladnia – meglehetősen sok pénzért.

Mandel azonban nagyon is jól megtervezte mindegyik manőverét, alapos kutatásokat végzett a témában, mire összeállt a fejében az az ötlet, ami végül a szerencsejáték-nyereményekhez segítette. 1992 előtt annyiszor nyert különböző szerencsejátékokon, hogy a hatóságok megelégelték a dolgot, és eltiltották a férfit a szerencsejátékoktól – Ausztráliában.

Ekkor figyelt fel az 1992-es virginiai lottóra. Mandel okos férfi volt, így ki tudta számolni, hogy csak meg kell várnia, amíg a fődíj eléri a 25 millió dollárt, hogy minden kombinációt megjátszhasson, és mégis profittal zárjon. Így töltötte ki azt a 71, millió szelvényt, és így vihette el a 27 milliót 1992-ben, három hónapos előkészület után. Az így nyert pénzösszeg pedig elég volt ahhoz, hogy családjával berendezkedjen egy Csendes-óceáni trópusi szigeten, és soha többet ne kelljen lottóznia.

Mandel módszere ma már nem működőképes, mert annyival nőtt a lehetséges variációk száma, hogy annyi lottót képtelenség lenne feladni – és valószínűleg nem is hozná vissza az árát.

Forrás: LifeThroughAMatematiciansEyes, Businessinsider

via Index