Eltérítettek egy repülőt, és mindenki azt gondolta, hogy ez csak egy vicc

Tudtad, hogy Allen Funt volt az, aki meghonosította a kandi kamerás vicces felvételeket? Egy alkalommal olyan gépre szállt, amelyet eltérítettek, és amelynek önhibáján kívül a főszereplőjévé vált.

A Candid Camera elnevezésű műsort 1948-tól 1967-ig adták vasárnap esténként a CBS tévécsatornán. Funt-ot mindenki úgy ismerte, mint a vicces átverések nagymesterét. Így történhetett, hogy  a humorista 1969-ben egy alkalommal családjával egy olyan repülőn utazott, amelyet valóban eltérítettek, az utasok közül mindenki meg volt róla győződve, hogy ez a félelmetesnek tűnő esemény csupán Funt újabb vicces átverése.

Allen_Funt_1972

Allen Funt

Felszállás után egy férfi kést szegezett az egyik légiutaskísérő nyakának, és arra kényszerítette a pilótákat, hogy eredeti úticéljuk helyett Havannába vezessék a gépet – ez egyébként abban az évben már a sokadik ugyanilyen valódi gépeltérítés volt. Az utasok a kapitány bejelentésére elkezdtek Funt-ra mutogatni vigyorogva, hogy:

“Haha, tudjuk ám, hogy ez csak átverés!”

Látták a kést, a rémületet, de azt hitték, csak színjáték az egész, ezért nem is pánikoltak. A repülő utasai végül 11 órán át élvezték Castro vendégszeretetét, köztük volt Funt felesége, és két pici, kétéves és egyéves gyerekük, no meg Funt egész stábja, akikkel együtt utaztak – talán ezért is hitték azt sokan, hogy csak felvétel zajlik.

Forrás: Knowledgenuts