Szomorú, mégis gyönyörű esküvői felvételek a háború romjai között

Az emberek általában valami szép és színes hátteret választanak az esküvői fotójuk hátterének. Nem így van ez a szíriai háborús övezetben, ahol az egyetlen dolog, ami színes, az a vőlegény katonai ruhája.

Mindenütt szürke, szétbombázott lakóházak romjait lehet látni. Ezek a lakások valamikor régen pezsegtek az élettől, ma azonban azt is nehéz elképzelni, hogy egyáltalán még emberek éljenek ott, ahol ez a fiatal házaspár az esküvői fotóit készítette.

e4

A menyasszony Nada Merhi, aki még csupán 18 éves, a vőlegény pedig a 27 éves Hassan Yousse, aki katonaként szolgál.

A 22 éves Jafar Meray, szíriai fotós nem véletlenül szokott friss házasokat fotózni a romokban heverő Homs városában:

“Az élet megy tovább. Azt szeretném, hogy a fotóim segítségével reményt ültessek a szír emberek szívébe. A béke a legfontosabb mondanivalója a képeimnek.”

A fotók Homs városában készültek, ami Damaszkus és Aleppo városa után a harmadik olyan szíriai nagyváros, amelyet teljesen szétbombázott a kormány hadserege, hiszen korábban az ellenzék fellegváraként tartották számon a valaha volt nagyvárost – régen 750 ezren laktak itt.

Még több csodálatos fotót ITT láthattok. Ezek a fotók egyébként egy fotósorozat részét képzik, melynek címe “Love reconstructs Syria” (A szeretet újjáépíti Szíriát).

Forrás: Repubblica.it

O. M.