Modern bölcső, ami szívveréssel nyugtatja meg pillanatok alatt a nyűgös babát

Akinek volt már síró kisbaba a kezében, az nagyon jól tudja, milyen az, amikor végre megnyugszik a kicsi, és a szülők is szusszanhatnak egy-két percet.

Ennek tudatában egy brit cég nem régen fejlesztette ki azt a modern, bölcsőre vagy pihenőszékre szerelhető párnát, ami a szülők szívhangját utánozza. De ez még nem minden! A párna formája is nagyjából megegyezik egy felnőtt mellkasának és vállának alakjával, ezzel is megkönnyítve a kicsik elaltatását.

A párna ötlete egy kétgyermekes anyuka, Kerry Nevins agyából pattant ki

Nevins második gyermekét szinte lehetetlen volt megnyugtatni, mert hasfájós baba volt. Mikor aztán végre elaludt Kerry kisfia, egy párnát csúsztatott a hasa alá, hogy a gyerek azt higgye, még mindig az édesanyja vállán alszik. Persze aztán a kisbaba csak rájött édesanyja turpisságára, és egy pár perc múlva újra nekizendült a sírásnak, de ez az élmény örökre megmaradt Kerry-ben, és végül megalkotta a Babocush nevű nyugtatópárnát.

A cég csupán a párnát forgalmazza, de az szinte bárhová rögzíthető, és a baba sem esik le róla a biztonsági öveknek köszönhetően. Az elkeseredett, alváshiányban szenvedő szülők körében hamar népszerű lett a “csodapárna”, aminek a kissé borsos ára (100 angol font, az nagyjából 40-45 ezer forint) sem riasztja el azokat a szülőket, akik szó szerint minden pénzt megadnának azért, hogy végre aludhassanak egy jót.

O. M.